Het laatste formule 1 nieuws

Artiesten gefrustreerd over mensenmassa F1: ‘Wij willen ook aan de bak’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De drukte in Zandvoort, waar de massa op weg is naar het circuit, zorgt voor irritatie (foto: ANP). Bijna 24.000 racefans zijn zaterdagochtend per trein naar Zandvoort vervoerd. De NS spreekt van ‘een feestelijke sfeer op stations en in de treinen’. Die sfeer was er vrijdag op en rondom het circuit ook. En dat zorgt voor irritatie en frustratie bij artiesten die al zo lang niet mogen optreden of dat moeten doen voor een handjevol mensen. Niet dat ze het de sportfans niet gunnen. Juist wel, maar zelf willen ze ook vol aan de bak.

“Ik heb gisteren ontzettend hard staan werken in Valkenswaard, dat was heel erg tof. Ik heb genoten van vier keer in Valkenswaard spelen en dan straks in Veghel en daarna Waalwijk. Maar ik moet veel meer voorstellingen draaien om de kaartjes in te halen”, zegt Christel de Laat in het Omroep Brabant radioprogramma Graat & De Laat.

Net als andere artiesten moet ze rekening houden met het aantal bezoekers. En dat zorgde vrijdagavond voor frustratie. “Ik gun werkelijk iedereen zijn plezier. En ik wil vooral dat al die mensen genieten van de Formule 1. Maar ik had irritatie tot aan mijn fontanel toen ik al die mensen het terrein van de Formule 1 op zag lopen. Dat kan allemaal.”

“Terwijl Paaspop is afgelast, festivals moeten het uitzoeken en theaters mogen maar voor twee derde vol”, vervolgt ze. “En daar in Zandvoort lopen 70.000 mensen. Ik ben boos, maar vooral teleurgesteld.”

Ook acteur Mike Weerts laat zijn onvrede blijken. “Ik ben echt niet boos op al die Formule 1-fans, ik gun ze het plezier van de wereld. Maar ik denk ook: wat zijn we aan het doen? Je kunt niet glashard blijven liegen dat je niet met twee maten meet. Ik ben geen relschopper, maar ik dacht wel even: het is tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid. Het is overleven, maar we zijn superlief geweest al die tijd. Moeten we niet net als die andere flapdrollen heel veel herrie maken?”

Weerts nam vrijdag een video op waarin hij vraagt of Mark Rutte hem even terug kan bellen. “Ik zou graag een feestje […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Artiesten gefrustreerd over mensenmassa F1: ‘Wij willen ook aan de bak’