Het laatste formule 1 nieuws

Assen fanclub will tweede Formule 1-race in Nederland in 2021

Assen fanclub will tweede Formule 1-race in Nederland in 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

@ttcircuitassen In de Formule 1 is men nog hard op zoek naar een vervanger van de Australische Grand Prix die gepland stond in november. Momenteel lijkt Qatar een kanshebber om voor het eerst een Grand Prix te mogen organiseren, maar de Grand Prix Assen Club wil het spektakel graag naar het TT Circuit in Assen halen. Assen op de Formule 1-kalender?

De kans dat het daadwerkelijk gebeurt is minimaal, maar niks is onmogelijk zegt Joost van Keulen namens de Grand Prix Assen Club volgens RTV Drenthe . “We slapen tot we nodig zijn. Waarschijnlijk vechten we tegen de bierkaai. Maar we hebben in ieder geval een hoop lol en we zetten het TT Circuit steeds weer op de kaart. En waar een wil is, is een weg.”

De Grand Prix Assen Club zou de race graag zien in Assen, zeker nu Max Verstappen een serieuze kans maakt op het kampioenschap. Maar TT-voorzitter Arjan Bos laat weten dat er geen gesprekken zijn momenteel met de F1: “Nee, we hebben ons niet gemeld en er speelt niets.” Mogelijke vervangers van Australië

Op 6 juli werd bekendgemaakt dat Australië voor het tweede jaar op rij niet door zou gaan. De race was voor het seizoen begon al verplaatst van 21 maart naar 21 november. De F1 is nog altijd op zoek naar een vervangende Grand Prix. Qatar en een tweede race in de Verenigde Staten lijken de meeste kansen te hebben momenteel.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Assen fanclub will tweede Formule 1-race in Nederland in 2021