Het laatste formule 1 nieuws

'Assen' schiet Zandvoort te hulp bij organisatie evenementen rond Formule 1

‘Assen’ schiet Zandvoort te hulp bij organisatie evenementen rond Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De voorbereidingen voor de Formule 1 in Zandvoort, gepland in het eerste weekend van september, zijn inmiddels weer in volle gang. Belangrijk onderdeel daarbij is de organisatie van de zogenoemde ‘side-events’ in het dorp. De gemeente heeft daar onlangs een stichting voor in het leven geroepen en die gaat geleid worden door Sander ten Bosch. Hij is al jaren verantwoordelijk voor de organisatie van de side-events bij het TT Festival in Assen.

Zandvoort heeft behoefte aan een ervaren directeur, omdat er druk op de ketel staat en er in een onzekere tijd veel werk verzet moet worden. Daarom is Ten Bosch (ad-interim) gevraagd om de klus op zich te nemen. Een opvallend gegeven, omdat Assen en Zandvoort in het verleden nog met elkaar streden, overigens vaak op luchtige toon , bij het binnenhalen van de Formule 1.

Ten Bosch wil niets van een concurrentiegevoel weten en gaat de uitdaging graag aan om in Zandvoort en de regio een mooi evenementenprogramma neer te zetten. “Het belangrijkste is om de ondernemers en de horeca te verbinden aan het evenement. Het gaat om een goede samenwerking, draagvlak is enorm belangrijk.” Stichting

De Assenaar gaat de komende tijd met de Zandvoortse ondernemers in gesprek om hun plannen aan te horen. In Assen, waar hij sinds 2014 verantwoordelijk is voor de evenementen rondom het TT motorracefestival, heeft hij gemerkt dat die plannen goed voorbereid moeten worden. “Daar hadden we bijvoorbeeld een keer Roel van Velzen op een plein staan. Dan staat het daar een uur ramvol, maar daardoor kan er niemand bij je bar komen. Over dat soort dingen moet je dus goed nadenken.”

tekst gaat door onder de foto

De gemeente werkte voor de afgelaste editie van mei 2020 nog samen met een commerciële partner wat betreft de organisatie van de side-events . Voor de komende jaren is er voor een stichting gekozen, genaamd ‘Zandvoort Beyond’, omdat de samenwerking met de commerciële partij niet goed beviel.

De Formule 1 in Zandvoort staat gepland voor 3 tot en met 5 september 2021. Als het aan de organisatie ligt, wordt de race mét publiek gereden . Of dat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Assen’ schiet Zandvoort te hulp bij organisatie evenementen rond Formule 1