Het laatste formule 1 nieuws

Aston Martin-baas biedt Vettel een aanstelling voor het leven

Aston Martin-baas biedt Vettel een aanstelling voor het leven

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Gedurende het seizoen circuleerden er wat geruchten over een mogelijk vertrek van Sebastian Vettel bij Aston Martin , omdat het niet goed zou boteren tussen de coureur uit Heppenheim en het op en top Britse Aston Martin. Contractverlenging voor Vettel toonde echter het tegendeel aan en als het aan Lawrence Stroll ligt, blijft Vettel voor altijd bij het team. Volgens Stroll heeft het team veel aan Vettel te danken.

“Met Aston Martin streven we ernaar de wereldtitel in de Formule 1 te winnen. Dat is een reis die meer dan enkel een dag, een week of zelfs een jaar in beslag neemt, dat is een race die meerdere jaren duur. Sebastian wilde heel graag deel uitmaken van dat avontuur en zelfs op de voorgrond van dat avontuur treden”, aldus Stroll in de podcast Beyond The Grid .

“En het mag duidelijk zijn dat een viervoudig wereldkampioen veel ervaring meebrengt naar een team dat nog nooit een wereldtitel wist te winnen. Voor Sebastian was dit het avontuur van een nieuw team dat volledig tot leven komt en waar hij onderdeel van uit wilde maken. Ik kan alleen maar hopen dat hij voor altijd aan boord blijft, in welke vorm of in welke rol dan ook.”

Gevraagd of dat wat Stroll betreft ook een ambassadeursrol kan zijn, antwoordt de bebaarde man bevestigend: “Ja, ja, jazeker.”

Stroll geeft aan dat hij Vettel al langer kent dan sinds dit seizoen en dat hij in dat opzicht niet voor verrassingen is komen te staan. Hij vindt het mooi om te zien hoe Vettel nu gedijt bij Aston Martin, na enkele lastige laatste jaren bij Ferrari : “We weten allemaal dat de druk nergens zo hoog oploopt als bij Ferrari, dus ja, hij geniet ervan dat hij die druk bij ons minder voelt.” Video: Bepalen gridstraffen de titelstrijd tussen Verstappen en Hamilton?

Hoe werken die gridstraffen in de Formule 1 nu precies? En wat zijn de gevolgen voor Verstappen of Hamilton als ze een motor wisselen? Wij leggen het uit!

Lees het hele artikel op de volgende pagina Aston Martin-baas biedt Vettel een aanstelling voor het leven