Het laatste formule 1 nieuws

Aston Martin bevestigt Nico Hülkenberg als reservecoureur

Aston Martin bevestigt Nico Hülkenberg als reservecoureur

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Aston Martin F1 | Nico Hülkenberg reservecoureur bij Aston Martin. Hülkenberg keert dit jaar terug in de Formule 1 als reservecoureur bij Aston Martin . Die rol had de Duitser ook al in 2020, nadat hij op stel en sprong in Silverstone moest invallen voor de met corona besmette Sergio Perez (toen nog Racing Point-coureur). Later in het seizoen viel de Hulk ook in voor Lance Stroll , die op zijn beurt ook besmet was geraakt.

Los van de invalbeurten heeft Nico Hülkenberg ruimschoots ervaring met het Britse Formule 1-team uit Silverstone. Tussen 2012 en 2016 reed de coureur uit Emmerik bij het team, wat toen deelnam aan het kampioenschap als Force India en later als Racing Point.

“Allereerst is het geweldig om deze deal met een ruim van tevoren rond te krijgen – vorig jaar had ik niet zo veel tijd om me voor te bereiden voordat ik in de auto sprong! Ik ben erg blij om weer met dit team samen te werken – met wie ik tijdens mijn carrière vele malen heb gereden”, aldus Hülkenberg.

“Het is duidelijk dat ik hoop dat Sebastian en Lance dit jaar van ononderbroken seizoenen genieten, maar het team weet dat het erop kan vertrouwen dat ik er, wanneer nodig, zal staan en uitstekend werk lever. Ik ben volledig voorbereid om deze uitdaging aan te gaan. Het zal ook interessant zijn om het team te helpen ontwikkelen gedurende het seizoen, en ik kijk er echt naar uit om geweldige rondetijden uit mijn arm te halen.”

Otmar Szafnauer, CEO en teambaas is ook meer dan tevreden met de nieuwe deal met de Duitse routinier. “We zijn verheugd Nico opnieuw te kunnen verwelkomen in het team in een officiële hoedanigheid, als reserve- en ontwikkelingsrijder voor het Aston Martin-team. In deze moeilijke tijden is vooral belangrijk om terug te kunnen vallen op een bekwame en ervaren reservecoureur.”

“Nico bewees vorig jaar dat hij in de auto kon springen en in een oogwenk uitstekend presteerde; nu, met extra ruimte voor voorbereiding en integratie, weten we dat we erop kunnen vertrouwen dat Nico uitstekend werk levert”, aldus Szafnauer.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Aston Martin bevestigt Nico Hülkenberg als reservecoureur