Het laatste formule 1 nieuws

Aston Martin deed een poging om in 2022 te verrassen

Aston Martin deed een poging om in 2022 te verrassen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 -teams zijn druk bezig om de teams voor volgend jaar bij elkaar te krijgen. Waar meerdere teams kiezen voor dezelfde coureurs als dit jaar, probeerde Aston Martin om voor een verrassing te zorgen.

De formatie deed volgens Auto, Motor und Sport namelijk een poging om Fernando Alonso aan het team toe te voegen. De Spanjaard rijdt sinds dit jaar weer in de Formule 1 en presteert uitstekend bij Alpine. Het plan was dan ook om met Alonso het team van Aston Martin verder te versterken, maar de Spanjaard bedankte vriendelijk voor het aanbod.

Daarom lijkt het erop dat Aston Martin volgend seizoen verder gaat met Sebastian Vettel . “We hebben een één-plus-één contract”, vertelt teambaas Otmar Szafnauer aan het medium. “Daarin staan bepaalde data waarop wij een besluit moeten nemen. Maar de deadline is nog niet bereikt. Er is een tijdspanne waarin we willen samenkomen. Dat is niet ver meer. Wij houden van Sebastian en hij van ons. Nu moeten we praten over hoe we volgend jaar verder gaan.” Goed seizoen van Alonso

Alonso behaalde dit seizoen vooralsnog 38 punten voor Alpine, waarmee hij vier punten minder heeft dan Esteban Ocon . Vettel staat op de twaalfde plaats met 35 behaalde punten.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Aston Martin deed een poging om in 2022 te verrassen