Het laatste formule 1 nieuws

Aston Martin en Mercedes het zwaarst getroffen: "Hier is nooit over gestemd"

Aston Martin en Mercedes het zwaarst getroffen: “Hier is nooit over gestemd”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na de eerste Grand Prix van het Formule 1-seizoen 2021 valt te concluderen dat Mercedes en Aston Martin het meest te lijden hebben van de aanpassing aan de vloer. Teams hebben de vloer moeten verkleinen, waardoor 10 procent downforce verloren is gegaan. Teams met een lage rake blijken daarmee het meest ingeleverd te hebben. Zo wordt Aston Martin, voorheen Racing Point, min of meer nog een keer gestraft voor het kopiëren van de Mercedes uit 2019. Aston Martin-teambaas Otmar Szafnauer uit nu zware kritiek op de regelwijziging die zijn team ver heeft teruggeworpen. Zeker in de kwalificatie was dat het geval. Sebastian Vettel en Lance Stroll kwamen er amper aan te pas. De Canadees haalde met een tiende plaats één schamel puntje binnen.

“Ik ben niet van de complottheorieën, maar vorig jaar is al aangegeven dat de teams met een lage rake hier harder door getroffen zouden worden”, aldus Szafnauer op de website van de Formule 1. “Nu blijkt dat we gelijk hebben gekregen. Hier is nooit echt over gestemd. Er is een peiling geweest en toen stemden drie teams tegen. Er zijn slechts twee teams met een lage rake, dus dit was verre van unaniem. Het plan had het niet gehaald met de ‘8 van de 10 regel’.”

“We werd hard wakker tijdens de kwalificatie”, aldus Szafnauer. “Na het analyseren van de data kunnen we stellen dat de teams met een lage rake significant zwaar zijn getroffen door de regelwijziging. In de race waren we competitiever dan in de kwalificatie, maar het mag duidelijk zijn dat we nog veel werk te verzetten hebben.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Aston Martin en Mercedes het zwaarst getroffen: “Hier is nooit over gestemd”