Het laatste formule 1 nieuws

Aston Martin F1 Racing maakt zich geen zorgen: “De auto is totaal anders dan de Ferrari"

Aston Martin F1 Racing maakt zich geen zorgen: “De auto is totaal anders dan de Ferrari”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sebastian Vettel stelde zich de start van het nieuwe F1-seizoen anders voor. Voorafgaand aan de Grand Prix van Bahrein hoopte de Duitser uit het dal te klimmen waar hij in zijn Ferrari-periode belandde, maar door verschillende factoren kende ‘Seb’ een teleurstellend eerste raceweekend. Vettels teambaas Otmar Szafnauer is van mening dat het allemaal wel goedkomt met de viervoudig wereldkampioen. “Sebastian komt er wel.” In de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Bahrein ontving Vettel een grid penalty van vijf plaatsen omdat hij een gele vlag negeerde. Dit leidde ertoe dat de Duitse coureur de race vanaf plek twintig moest starten. Tijdens de race zorgde een botsing met Alpine-coureur Esteban Ocon ervoor dat de man uit Heppenheim op een tegenvallende vijftiende plaats over de finish kwam. Szafnauer is van mening dat zijn coureur de weg omhoog snel weer vindt.

‘Bekijk het positief’
“Je moet het positief bekijken”, aldus Szafnauer tegenover F1.com. “Sebastian startte achteraan en reed lange tijd in de top tien. Zijn rondetijden waren bijna gelijk aan die van Lance [Stroll]. Stroll rijdt al enkele jaren voor ons en kent zowel het team als de auto door en door. Voor Sebastian is alles nieuw.” Pech, pech en nog eens pech
Szafnauer vervolgde zijn betoog. “Tijdens de testdagen reed Sebastian weinig rondes omdat er problemen waren aan zijn auto. Daarnaast is de auto totaal anders dan de Ferrari bolides waar hij de afgelopen jaren in reed. De aerodynamica, de motor, ga zo maar door – alles is verschillend.” De Aston Martin teambaas sloot af: “Gedurende de kwalificatie in Sakhir had Sebastian veel vertrouwen in de auto, maar ook op dat moment had hij pech vanwege een gele vlag. Ik ben ervan overtuigd dat Seb er wel komt .”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Aston Martin F1 Racing maakt zich geen zorgen: “De auto is totaal anders dan de Ferrari”