Het laatste formule 1 nieuws

Aston Martin F1-team begint met bouw superproject

Aston Martin F1-team begint met bouw superproject

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Middels een heuse ceremonie is de bouw van de nieuwe fabriek en windtunnel van Aston Martin van start gegaan. CEO Lawrence Stroll was daarbij aanwezig. In 18 maanden tijd moeten compleet nieuw faciliteiten herrijzen. Verspreid over drie gebouwen zal voor het eerst elke afdeling van het Formule 1 -team onder één dak verzameld zijn. De bouw moet eind 2022 of begin 2023 afgerond worden.

In één van de gebouwen zullen de ontwerp- fabricage- en marketing-gerelateerde afdelingen gevestigd zijn, in gebouw nummer twee de gloednieuwe windtunnel en het derde gebouw is de voormalige thuisbasis die heringericht wordt met voorzieningen voor het personeel en een logistiek centrum.

Lawrence Stroll geeft aan dat men met de bouw van het nieuwe complex de ambities om wereldkampioen te worden in de Formule 1 wil onderstrepen: “Het laat niet alleen onze ambities om wereldkampioen te worden zien, maar ook de omvang en de groei van onze organisatie. Ik geloof heilig dat elk gebouw een weerspiegeling is van de mensen die voor ons werken en ik vind het geweldig dat we een nieuw thuis bouwen voor mensen om in te werken, om in samen te werken, om dingen in te kunnen scheppen en om samen in te winnen.”

De fabrieken worden volledig voorzien van intelligente systemen. Alles moet draadloos, adaptief en gestroomlijnd functioneren, waarbij iedereen binnen the cloud met elkaar is verbonden. Het huidige onderkomen, zo legt teambaas Otmar Szafnauer uit, voldeed niet meer. In de huidige locatie zat het team in verschillende gedaanten, te beginnen met Jordan aan het begin van de jaren ’90.

“Onze huidige fabriek is een stukje F1-geschiedenis. maar als organisatie zijn we er simpelweg uit gegroeid. We hebben meer ruimte nodig als we gedurende de komende jaren ons werknemersbestand verder uitbreiden”, aldus Szafnauer. Verstappen en Hamilton die een nieuw hoofdstuk toevoegen aan hun rivaliteit. McLaren dat schittert op Monza als in de hoogtijdagen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk hebben bijna te weinig tijd om alles te bespreken in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Aston Martin F1-team begint met bouw superproject