Het laatste formule 1 nieuws

Aston Martin gaat groene livery opvallender maken, maar weigert roze kleurstelling

Aston Martin gaat groene livery opvallender maken, maar weigert roze kleurstelling

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Aston Martin-bolides zullen geen grote metamorfose ondergaan volgens Otmar Szafnauer. De teambaas benadrukt dat het wil proberen om de auto’s wat opvallender te maken, maar dat dit gedaan zal worden aan de hand van de huidige kleurstelling.

Vanaf het moment dat Lawrence Stroll het team van Racing Point overgenomen heeft, is er een hoop veranderd bij de Britse renstal. Voorafgaand aan het Formule 1-seizoen van 2021 werd het team officieel omgedoopt tot Aston Martin. Tijdens deze transitie werd de knalroze kleur vervangen door het Britse ‘Racing Green’ waar Aston Martin om bekend staat. Sponsor BWT, aan wie Racing Point haar opvallende kleur destijds te danken had, onthulde recentelijk nog dat het de roze kleur graag weer terug zou willen zien op de bolide. Maar of dat gaat gebeuren is nog maar de vraag. “Ik denk dat de groene kleur goed bij ons past, dat is een ding wat zeker is”, wordt Szafnauer geciteerd door Formula1.com .

“Ik vind het een prachtige kleur als hij in de zon staat en je er in levenden lijve naar kijkt. Maar ik geloof wel dat we moeten proberen om de kleur op televisie wat beter op te laten vallen, zonder dat je de groene kleur verliest”, verklaart hij. “Ik weet niet of we zoiets kunnen doen”, voegt Szafnauer eraan toe. “Maar dat is één ding dat we willen doen: gewoon ervoor zorgen dat je hem op televisie makkelijker kan onderscheiden van sommige andere donkere auto’s.” Geen BWT-roze

Onlangs liet BWT, een van de grote sponsoren van Aston Martin, weten dat het graag zou willen dat de bolides weer dezelfde roze kleur krijgen als het geval was toen het team nog Racing Point heette. Roze is immers één van de hoofdkleuren van BWT zelf. Dat gaat volgens de teambaas echter niet gebeuren. “Met een naam als Aston Martin, een merk dat van oudsher groen is, denk ik dat het groen zal blijven.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Aston Martin gaat groene livery opvallender maken, maar weigert roze kleurstelling