Het laatste formule 1 nieuws

Aston Martin mikt op strijd om het wereldkampioenschap Formule 1 binnen "drie tot vier jaar"

Aston Martin mikt op strijd om het wereldkampioenschap Formule 1 binnen “drie tot vier jaar”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Aston Martin mikt op strijd om het wereldkampioenschap binnen “drie tot vier jaar”. “Als we binnen drie tot vier jaar een kanshebber voor het wereldkampioenschap zouden kunnen zijn, zou het een succes zijn”, zei Aston Martin teambaas Otmar Szafnauer tegen het Duitse RTL. “Ik denk dat we het winnen van de titel binnen vijf jaar als een héél groot succes zouden beschouwen”, voegde hij eraan toe. Minimaal vier jaar
Hoewel dat ambitieus en onwaarschijnlijk lijkt, bevindt het voormalige Racing Point-team zich in een periode van agressieve groei na de overname door Lawrence Stroll. Szafnauer denkt dat het in Silverstone gevestigde team op schema ligt voor de toekomstige buit. “Als je kijkt naar de teams die de afgelopen tijd meerdere wereldkampioenschappen op rij hebben gewonnen, kostte het Mercedes vier jaar nom er te komen, na hun aankoop van het team van Brawn.

Nummer zes van tien
“En voor zover ik me kan herinneren, was het tijdsbestek voor Red Bull na de aankoop van Jaguar vergelijkbaar, ook drie tot vier jaar”, zei hij. De ambitie van Aston Martin voor 2021 – de derde plaats in het wereldkampioenschap – lijkt echter buiten bereik. “We zullen hard vechten op het middenveld en zien hoe ver we kunnen komen”, zei Szafnauer. “We willen tegen het einde van het jaar in de bovenste helft zitten”, voegde hij eraan toe, terwijl Aston Martin momenteel op de zesde plaats staat van de in totaal tien deelnemende Formule 1-teams.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Aston Martin mikt op strijd om het wereldkampioenschap Formule 1 binnen “drie tot vier jaar”