Het laatste formule 1 nieuws

Aston Martin presenteert nieuwe teambaas Formule 1-team

Aston Martin presenteert nieuwe teambaas Formule 1-team

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Aston Martin schuift Mike Krack naar voren als de nieuwe teambaas van het Formule 1 -team. Hij volgt Otmar Szafnauer op. Hoewel het binnen de Formule 1 wellicht een onbekende naam betreft, kan Krack teren op een indrukwekkend cv. Hij komt over van BMW, waar hij sinds 2014 leiding gaf aan de wereldwijde motorsportactiviteiten.

Daarvoor werkte hij ook al voor Porsche en in de Formule 1 heeft hij eerder al een stint van tien jaar afgewerkt voor Sauber en BMW-Sauber. Krack is opgetogen met zijn nieuwe functie bij het Britse team: “Het is gaaf en een eer om aangesteld te zijn als teambaas en ik ben dankbaar dat Lawrence Stroll en Martin Whitmarsh me deze fantastische kans hebben gegeven.”

Zijn aanstelling bij Aston Martin betekent dat hij opnieuw gaat samenwerken met Sebastian Vettel , die hij nog kent van zijn tijd bij (BMW) Sauber. Toen was Vettel nog een piepjonge test- en reservecoureur: “Ik heb enorm veel respect voor zijn snelheid en kunde en het is geweldig dat we herenigd worden.”

“Lance Stroll is een serieus snelle en talentvolle coureur met 100 Grands Prix op zijn naam en ik kijk er ook zeer naar uit met hem samen te werken.” Deze coureurs zouden Hamilton kunnen vervangen bij Mercedes

Gaat Hamilton na het verpletterende verlies in Abu Dhabi zijn racehelm aan de wilgen hangen? Zo ja, zou hij door deze coureurs vervangen kunnen worden bij Mercedes.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Aston Martin presenteert nieuwe teambaas Formule 1-team