Het laatste formule 1 nieuws

Aston Martin trekt beroep tegen diskwalificatie Sebastian Vettel in

Aston Martin trekt beroep tegen diskwalificatie Sebastian Vettel in

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Aston Martin heeft het protest tegen de diskwalificatie van zijn Duitse coureur Sebastian Vettel ingetrokken. Het Britse Formule 1-team liet donderdag weten weinig heil te zien in een verhoor door de commissie van beroep van de internationale autosportfederatie FIA. Vettel werd tweede in de Grote Prijs van Hongarije. Hij raakte die knappe klassering kwijt doordat er in de tank van zijn bolide te weinig benzine was overgebleven voor controle op de bestanddelen.

Aston Villa voerde maandag aan dat dat te wijten was aan een probleem in de brandstoftoevoer. De race-stewards vonden het geen goed argument om de zware straf die Vettel kreeg te heroverwegen.

De technisch gedelegeerde kon op de Hungaroring slechts 0,3 liter uit de wagen van Vettel pompen, terwijl ten minste 1 liter nodig is volgens de regels. Omdat de raceleiding het bewijs van een technisch defect irrelevant vond en dus vasthield aan het besluit tot diskwalificatie, achtte Aston Martin het niet opportuun de beroepsprocedure bij de FIA voort te zetten.

Doordat Vettel uit de uitslag werd geschrapt, schoof wereldkampioen Lewis Hamilton, die als derde was geëindigd, een plaatsje op en liep door de bijbehorende extra WK-punten verder uit op Max Verstappen. Het verschil tussen beide rivalen is nu 8 punten.
Veldrijdster Katie Compton heeft haar loopbaan beëindigd nadat ze een dopingschorsing van vier jaar kreeg opgelegd. De 42-jarige Amerikaanse, die in 2007, 2011, 2013 en 2018 zilver pakte op het WK, ziet geen andere optie.

“Ik ben onschuldig, maar kan het niet bewijzen”, zegt Compton, die in september 2020 positief testte op het gebruik van anabole steroïden.

“Pas begin februari kreeg ik te horen dat bij een heranalyse van hetzelfde monster een anabole steroïde was aangetroffen”, aldus Compton.

“Ik huurde een advocaat in en probeerde te achterhalen hoe de stof in mijn lichaam was terechtgekomen, maar doordat er vijf maanden tussen de afname van het monster en de melding zaten, bleek dat onmogelijk. Ik heb daarom besloten te stoppen met deze dure en moeilijke strijd en aanvaard de sanctie.” Compton was concurrent van Vos

Compton gaat de boeken in als de succesvolste veldrijdster ooit van haar land. Van 2004 tot 2018 […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Aston Martin trekt beroep tegen diskwalificatie Sebastian Vettel in