Het laatste formule 1 nieuws

Atleet Carlos Feliksdal gaat voor Olympische spelen

Atleet Carlos Feliksdal gaat voor Olympische spelen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Carlos Feliksdal sporter en militair van beroep, heeft een droom en dat is Suriname vertegenwoordigen op de Olympische spelen. Hier zijn Indrukken van hoe hij zijn sport beoefent en onze reporter van culturu.com gaat met hem in gesprek.-culturu.com De huidige wereldkampioen Lewis Hamilton heeft een duidelijk reactie gegeven op de aanstelling van een steward, de Rus Vitaly Petrov. Deze oud-coureur fungeert in Portugal bij een Formule 1 autorace als steward.

De oud coureur Petrov heeft in het verleden 57 Grand Prixs gereden. Recentelijk kritiek gegeven op de acties van Hamilton, omdat hij een T-shirt droeg Black Lives Matters om aandacht te vragen voor de dood van Breonna Taylor. Lewis Hamilton had tevens aandacht gevraagd om de verantwoordelijke politie agenten te arresteren.

Petrov reageerde hier verbolgen op; “Wat als een van de coureurs uit de kast komt als homoseksueel? Komen ze dan naar buiten met een regenboogvlag en sporen ze dan iedereen aan om ook homoseksueel te worden, ofzo?”

Lewis Hamilton werd gevraagd wat hij van deze uitspraken vind van Petrov; “Ik heb niet alle quotes gelezen, maar het is voor mij wel een verrassing dat er iemand aangesteld wordt met dergelijke gedachtengangen. Wij voeren een strijd tegen racisme naar zwarte mensen”, aldus Hamilton.

De regerend wereldkampioen is al langere tijd bezig om zich te vermengen in de discussie met betrekking tot racisme jegens zwarte mensen. Hij stelt openlijk een voorstander te zijn van de Black Lives Matters movement. Lewis knielt voor elke race om aandacht te vragen voor de strijd tegen racisme.

Lewis is daarom van mening dat Petrov niet geschikt is om bij de FIA werkzaam te zijn. “We moeten hier zeker mensen hebben die in deze tijd leven, die de huidige tijd begrijpen en gevoelig zijn voor de zaken die spelen”, aldus Hamilton.

De autosportfederatie FIA heeft inmiddels op de reactie van Hamilton gereageerd. Het geeft aan dat stewards niet worden beoordeeld op standpunten en meningen buiten hun functie om. Stewards dienen zich wel te houden aan de voorschriften en etische code van de FIA. We stand together and fight✊� the team today took the knee which was just amazing to see […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Atleet Carlos Feliksdal gaat voor Olympische spelen

Bochten Bahrein beter beveiligd

Bochten Bahrein beter beveiligd

De Formule 1 heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor de GP van Sakhir, zondag in Bahrein. Afgelopen zondag crashte op dat circuit de