Het laatste formule 1 nieuws

Audi en BMW azen naar verluidt op sportautofabrikant McLaren, inclusief overname van het Formule 1-team

Audi en BMW azen naar verluidt op sportautofabrikant McLaren, inclusief overname van het Formule 1-team

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Volgens het Britse autoblad Autocar zou de Britse supercarbouwer McLaren zijn verkocht aan het Duitse premiummerk Audi. Dat meldt Autocar op basis van anonieme bronnen.

McLaren, bekend van de supercars die het bouwt en het Formule 1-team, lijdt flink verlies de afgelopen tijd. Het bedrijf boekte vorig jaar 261 miljoen euro verlies terwijl het ook een kapitaalinjectie van 586 miljoen euro kreeg.

Dat kwam voornamelijk door de coronacrisis. Daardoor moest de fabriek tijdelijk dicht, daalde het aantal geproduceerde auto’s met 64 procent en kreeg het F1-team minder inkomsten omdat het seizoen later startte.

Daarnaast stapte Mike Flewitt, de CEO van het bedrijf, onlangs op. Het is dus niet onbegrijpelijk dat McLaren klaar is voor een overname, iets wat Aston Martin eerder van de afgrond redde. McLaren zou naar verluidt gekocht kunnen worden voor ongeveer 1 miljard Britse pond, omgerekend bijna 1,2 miljard euro. ‘BMW wil McLaren niet overnemen’

Volgens geruchten zou naast Audi ook BMW in de race zijn voor de overname van de supercarbouwer. Audi zou wel de overhand hebben, omdat het naast de automotive-tak van McLaren, ook het F1-team zou willen overnemen.

BMW heeft geen interesse in dat laatste. Sterker nog, BMW beweert tegenover het Duitse Automobilwoche dat het helemaal niet bezig is met een overname van McLaren.

Ander bronnen laten juist weten dat BMW een meeting met investeringsfonds Mumtalakat, dat ongeveer 42 procent van McLaren in bezit heeft, in de boeken heeft staan. Deze zou volgende maand moeten plaatsvinden.

Met een overname zou BMW in een klap speler worden op de supercarmarkt, een tak van de autobranche waar het al jaren niet meer actief is. Voor het Duitse merk zou dat een hoop nieuwe mogelijkheden bieden tegen een relatief laag risico. De weg naar de Formule 1

Audi laat weten dat het openstaat voor een samenwerking met McLaren, maar laat in het midden of ze bezig zijn met een overname. Het zou naar verluidt vooral geïnteresseerd zijn in de Formule 1-tak.De Duitsers willen al langer meedoen aan de koningsklasse van de autosport, maar de investering hiervoor blijkt telkens te hoog. De autofabrikant zou daarom een entree in 2025 willen. Dan veranderen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Audi en BMW azen naar verluidt op sportautofabrikant McLaren, inclusief overname van het Formule 1-team