Het laatste formule 1 nieuws

Audi en Porsche opvallende aanwezigen in topoverleg voor 2025-motoren in F1

Audi en Porsche opvallende aanwezigen in topoverleg voor 2025-motoren in F1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Komende zaterdag zullen de motorleveranciers samen met de FIA en de F1 in overleg gaan over de reglementen van de 2025-motoren. Het is een belangrijk overleg, aangezien de motorontwikkeling in de F1 ook een voorbeeld is voor de motorontwikkelingen voor normale voertuigen op de openbare weg. Daarom zijn er ook een aantal speciale gasten, die voor de F1 belangrijk zullen zijn.

Motorsport.com weet namelijk te melden dat naast John Elkann ( Ferrari ), Luca de Meo (Alpine/Renault) en Ola Kallenius (Mercedes) ook de VW Group uitgenodigd is en langs zal komen. Audi-CEO Markus Duesmann en Porsche-CEO Oliver Blume zullen ook aanwezig zijn. Opvallende ontbrekende is Honda, aangezien zij na dit jaar de sport zullen verlaten. Dietrich Mateschitz is namelijk Red Bull Powertrains wel uitgenodigd. Nieuwe motorleveranciers in 2025?

De discussies zullen naar alle waarschijnlijkheid gaan over de balans tussen hybridemotoren en verbrandingsmotoren en de komst van bio-brandstof, waar de F1 al een aantal jaar mee bezig is om steeds verder te introduceren. De discussies moeten ervoor gaan zorgen dat nieuwe potentiële motorleveranciers hun intrede gaan en kunnen maken in 2025.

Vandaar dat de F1 er veel aan wilt gaan doen om de VW Group te betrekken bij de gesprekken en om ervoor te zorgen dat ze zich willen koppelen aan de Formule 1 vanaf 2025.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Audi en Porsche opvallende aanwezigen in topoverleg voor 2025-motoren in F1