Het laatste formule 1 nieuws

'Audi en Porsche vanaf 2026 in Formule 1: namen McLaren en Williams vallen'

‘Audi en Porsche vanaf 2026 in Formule 1: namen McLaren en Williams vallen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Volkswagen Group zou nog altijd van zins zijn om vanaf 2026 deel te gaan nemen aan de Formule 1 als motorleverancier. Met twee van haar merken (Audi en Porsche ) zouden ze de koningsklasse van de autosport willen betreden. Williams en McLaren zouden momenteel gezien worden als potentiële klanten.

Dit alles schrijft Bild . “Het gerucht gaat dat de twee vlaggenschepen van de groep, Audi en Porsche, de infrastructuur voor motorontwikkeling zullen delen.” Audi zou de nieuwe motorfabrikant kunnen worden voor Williams, terwijl Porsche in zee zou kunnen gaan met McLaren. Beide teams zijn momenteel nog klant bij Mercedes. Of toch Red Bull?

Er zijn ook nog een derde en vierde team die in de wandelgangen genoemd worden. “Een andere mogelijkheid: Red Bull Racing en zusterteam AlphaTauri. Zij gebruiken dit seizoen Honda-motoren en zullen vanaf 2022, wanneer de Japanners zich terugtrekken uit de sport, eigen ontwikkelde aandrijfeenheden gebruiken. Een samenwerking zou echter nog steeds denkbaar zijn vanaf 2026.”

De Volkswagen Group bevestigde eerder dit jaar al dat er gesprekken gevoerd zijn met de Oostenrijkers. Of Volkswagen met haar merken daadwerkelijk toetreedt tot de Formule 1 is nog even afwachten. Eerst zullen de nieuwe regels definitief vastgesteld moeten worden. De verwachting is dat de FIA daar binnen een aantal weken meer over bekend zal maken. Het plan is in ieder geval om de motoren in het nieuwe tijdperk goedkoper, eenvoudiger en minder schadelijk voor het milieu te maken.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Audi en Porsche vanaf 2026 in Formule 1: namen McLaren en Williams vallen’