Het laatste formule 1 nieuws

'Audi nadert deal met Red Bull, Volkswagen beslist in november over F1'

‘Audi nadert deal met Red Bull, Volkswagen beslist in november over F1’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het lijkt er steeds meer op te lijken dat de Volkswagen Group daadwerkelijk toe gaat treden tot de Formule 1 . Net als Bild verleden week , weet nu ook F1-Insider te melden dat de Duitse autofabrikant op het punt staat om met haar Audi en Porsche de stap te maken naar de hoogste klasse van de autosport.

Bild sprak over een samenwerking tussen Audi- Williams en Porsche- McLaren , maar volgens de laatste geruchten uit het circuit lijkt Audi samen te willen gaan werken met Red Bull Racing . De bedoeling is dat in november tijdens de vergadering van de raad van commissarissen de knoop doorgehakt gaat worden op het kantoor in Wolfsburg. Beslissing Volkswagen in november

F1-Insider schrijft op haar website: ‘Insiders verwachten dat de desbetreffende besluitvormers vervolgens groen licht zullen krijgen voor een deelname aan de hoofdklasse vanaf 2026.’ De Volkswagen Group zou voor beide merken een motor willen ontwikkelen, onder meer in samenwerking met Red Bull Powertrains.

De handtekeningen zijn logischerwijs nog niet gezet, maar alles ziet er momenteel zeer positief uit. Waar Red Bull en McLaren echter wel veel waarde aan hechten is dat ze net zo onafhankelijk blijven als nu het geval. Beide Formule 1-teams hebben de hulp van respectievelijk Audi en Porsche niet per se nodig. Red Bull kan terugvallen op het eigen Powertrains-project, terwijl McLaren de samenwerking met Mercedes zou kunnen intensiveren. Audi al bezig met F1?

De nieuwe Formule 1-motorreglementen zullen pas vanaf 2026 van kracht worden, maar achter de schermen zou Audi al druk bezig zijn met de voorbereidingen. Audi-baas Markus Duesmann zou voormalig BMW-ingenieur Adam Baker in dienst genomen met de functiesomchrijving ‘executive for special tasks’.

Dat Red Bull gelinkt wordt aan Audi is niet zo gek, want in 2015 leken de twee partijen al met elkaar samen te gaan werken, maar toen zorgde het dieselschandaal ervoor dat het niet van een F1-partnership kwam. McLaren heeft in de persoon van Andreas Seidl al een band met Porsche. De teambaas kent Duesmann en Baker zeer goed uit zijn tijd bij BMW en bovendien won hij de 24 uur van Le Mans […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Audi nadert deal met Red Bull, Volkswagen beslist in november over F1’