Het laatste formule 1 nieuws

'Audi onderhandelt nog met McLaren over overname'

‘Audi onderhandelt nog met McLaren over overname’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Audi zou in onderhandeling zijn met McLaren voor een overname. McLaren heeft een eerste overnamebod van Audi afgewezen omdat dit te laag was, dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Audi beraadt zich nu op een mogelijk hoger bod en gaat kijken of dat financieel interessant is. Bronnen van Reuters bevestigen de interesse, maar geven aan dat het nog wel tot volgend jaar kan duren voordat er eventueel een deal voor een overname of samenwerking wordt bereikt. Eerder deze week verschenen de eerste geruchten over een overname , waar ook BMW nog bij werd genoemd . BMW heeft echter al te kennen gegeven niet geïnteresseerd te zijn .

Audi zou niet alleen de automotive-tak van McLaren willen overnemen, maar ook het Formule 1-team. De investeerders achter McLaren zouden het echter nog niet eens zijn of ze het bedrijf willen verkopen of via een overname door een lege beurshuls naar de beurs willen brengen. Audi zou voor een intrede in de Formule 1 ook nog kunnen kiezen voor een samenwerking met een ander Formule 1-team zoals dat van Red Bull of Williams. Audi liet al eerder weten ‘regelmatig ideeën voor samenwerkingen te overwegen’. McLaren hield het tot nu toe bij een verklaring dat ‘er niets was veranderd aan de eigendomsstructuur’.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Audi onderhandelt nog met McLaren over overname’