Het laatste formule 1 nieuws

Autocoureur Glenn van Berlo debuteert in 24 uur van Spa: ‘Het wordt een zware, maar supergave en leerzame uitdaging’

Autocoureur Glenn van Berlo debuteert in 24 uur van Spa: ‘Het wordt een zware, maar supergave en leerzame uitdaging’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

VEGHEL | Glenn van Berlo debuteert in het weekeinde van 29 juli in de TotalEnergies 24 uur van Spa. De negentienjarige autocoureur uit Veghel, die dit jaar uitkomt in de Lamborghini Super Trofeo, is daartoe uitgenodigd door het Italiaanse automerk. Hij gaat uitkomen voor het topteam Vincenzo Sospiri Racing.

“Dit is een mooie uitdaging”, aldus een verheugde Glenn. Hij vervolgt: “Aan de 24 uur van Spa doen alleen merendeels professionals mee, dus het wordt een zware, maar supergave en leerzame uitdaging.”
De talentvolle rijder gaat uitkomen in de GT3-klasse, één stap hoger dan de auto waarin hij in het Super Trofeo-kampioenschap racet. Daarmee wordt racen in een GT3, één van zijn ambities voor dit jaar, eerder werkelijkheid dan hij had gedacht. Glenn: “Heel gaaf dat ik zo vroeg in het seizoen al de kans krijg om aan een GT3-race mee te doen. Ik moet het gewoon op me laten afkomen en me zo goed mogelijk voorbereiden, op de simulator, fysiek en mentaal.”

Lamborghini
Glenn werd naar aanleiding van de eerste raceweekenden in de Lamborghini Super Trofeo op de line-up geplaatst voor de prestigieuze langeafstandsrace. Daarnaast is hij toegevoegd aan het Young Drivers Program van Lamborghini. Daarin worden de grootste talenten uit de Super Trofeo opgenomen. “Dat ik die kans krijg vanuit Lamborghini is gaaf, maar uiteraard is het heel belangrijk dat ik mezelf blijf ontwikkelen en verbeteren.”
Lamborghini heeft eind juli meerdere auto’s in de 24 uur van Spa, dat onderdeel is van de GT World Challenge. De rijders-line-up van Vincenzo Sospiri Racing bestaat naast Glenn uit Martin Rump, Baptiste Moulin en Yuki Nemoto. “Voor mij is het een echt nieuwe wereld. Veel leren is het belangrijkste, maar het is niet de enige reden om mee te doen. Ik wil ook presteren.” Glenn van Berlo.

Glenn reed één keer eerder een langeafstandsrace. Dat was twee jaar geleden tijdens de Creventic 24 uur op het circuit van Montmeló, nabij Barcelona. “Het is belangrijk dat je heel constant bent, geen penalty’s krijgt en goed samenwerkt met je teamgenoten”, weet de snelle Veghelaar. “Ik ga me heel goed voorbereiden. Vergeleken met de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Autocoureur Glenn van Berlo debuteert in 24 uur van Spa: ‘Het wordt een zware, maar supergave en leerzame uitdaging’