Het laatste formule 1 nieuws

Autocoureur Morris Schuring jongste debutant ooit in Porsche Carrera Cup Duitsland

Autocoureur Morris Schuring jongste debutant ooit in Porsche Carrera Cup Duitsland

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

DEN DOLDER – Morris Schuring debuteert dit seizoen in de Porsche Carrera Cup Duitsland. De pas zestienjarige autocoureur uit Den Dolder is daarmee de jongste deelnemer ooit in deze prestigieuze autosportcompetitie. Hij gaat uitkomen voor het Nederlandse topteam GP Elite, dat vorig jaar de Porsche Supercup-titel greep. Ook zal Morris drie weekeindes rijden in deze Porsche Mobil 1 Supercup. “Dit is heel gaaf. Ik ben heel blij dat het allemaal rond is”, aldus de coureur. “Ik vind het leuk dat ik de jongste ooit ben. Ik heb wel wat minder ervaring dan de andere rijders in deze klasse, maar het is geen excuus voor mijn prestaties komend seizoen. Uiteindelijk vind ik het vooral een voordeel dat ik nu al in deze Cup rijd.”

Het gaat de laatste maanden erg hard met Morris. Eind vorig seizoen werd hij op vijftienjarige leeftijd vice-kampioen in de Porsche Benelux Cup en begin dit jaar werd hij opgenomen in de KNAF Academy, de talentengroep van de Nederlandse autosportfederatie. Vorige maand werd hij zestien. Daardoor kon hij aanspraak maken op de International C-licentie die hem in staat stelt internationale races te rijden.

Morris gaat dit seizoen uitkomen in de nieuwe Porsche 992 Cup. Hij heeft hem inmiddels al een keer getest en is onder de indruk van de bolide. “Het is een heel gave auto, heel leuk om in te rijden. Hij is wat makkelijker te besturen dan de Porsche 991 Cup Gen 2 van vorig seizoen, maar het valt wel mee. De principes blijven hetzelfde.”

Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden krijgt Morris volop professionele ondersteuning. Zo wordt hij op rijdersvlak ook dit seizoen getraind door PorscheCarrera Cup Duitsland- en Supercup-kampioen Larry ten Voorde. Verder wordt hij voor het fysieke deel begeleid door Erwin Göllner, een bekende in de Formule 1-wereld. De Oostenrijker begeleidde coureurs als Jacques Villeneuve en Michael Schumacher. Ook heeft Morris een mental coach in de persoon van Willem van Kleeff.

Alle inspanningen zorgen nu al voor resultaat, weet Morris. “Het gaat goed. Ik merk dat ik fitter in de auto zit. Mijn hartslag ligt lager, ik kom ook minder bezweet uit de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Autocoureur Morris Schuring jongste debutant ooit in Porsche Carrera Cup Duitsland