Het laatste formule 1 nieuws

Autocoureur Tijmen van der Helm toont snelheid in herfstachtig Spa: "We zaten er goed bij"

Autocoureur Tijmen van der Helm toont snelheid in herfstachtig Spa: “We zaten er goed bij”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

SPA – Met een uitstekend optreden tijdens de tweede race van de Formule Renault Eurocup in moeilijke omstandigheden bewees KNAF TeamNL-talent Tijmen van der Helm dat hij opnieuw de snelheid had waarmee hij al vaker dit seizoen voorin te vinden was. De zestienjarige autocoureur uit Den Hoorn keek dan ook met voldoening terug op zijn weekeinde in de FR2L-bolide op het circuit van Spa-Francorchamps. “Zondag ging het een stuk beter dan zaterdag”, zei Tijmen over zijn zevende plaats op het roemruchte Formule 1-circuit. “Het zat weer een keertje mee.” Dat Tijmen de juiste snelheid had, had hij al tijdens de trainingen bewezen. “De trainingen gingen soepel. We zaten er goed bij. In de regen ging het wat moeizamer, maar op een droge baan zaten we in de top drie. Dat was goed.”

Die snelheid kwam er ook uit tijdens de tweede race. Die verliep wat rommelig, zoals Tijmen het omschreef. Daarmee doelde de TeamNL-rijder van FA Racing op het feit dat de wedstrijd voor de helft op een natte baan en voor de helft op een droge baan werd verreden. “Het was de vraag wat de beste keuze was: slicks of regenbanden. Wij kozen voor regenbanden.” Daarmee was hij zeker niet de enige. “De verdeling tussen slicks en regenbanden was ongeveer fifty-fifty.” Tijmen startte op de achtste plaats. In het gedrang van de eerste meters kwam de talentvolle Zuid-Hollander klem te zitten. “Daardoor duurde het wat langer dan normaal voordat ik iemand kon inhalen. De bandenspanning was ook iets te hoog. Maar het was wel een prima race”, zei Tijmen tegenover RaceXpress.nl. Want toen hij eenmaal op gang was, had Tijmen een uiterst sterk tempo en reed hij snel het gat dicht naar de rijders voor hem, die uitzicht hadden op het podium. Er laaide een ongekend spannende strijd op, waarin hij steeds een plekje verder naar voren kwam. Het podium leek te gloren aan de horizon, maar langzaam kantelde de race en kreeg de baan een droge lijn. “De rijders met slicks waren daardoor sneller in de laatste paar rondes. Er kwamen er nog een paar aan me voorbij.” […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Autocoureur Tijmen van der Helm toont snelheid in herfstachtig Spa: “We zaten er goed bij”