Het laatste formule 1 nieuws

Automobilia Auction in Ladenburg, 5 en 6 november

Automobilia Auction in Ladenburg, 5 en 6 november

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Een zelfgebouwde Monoposto racer uit 1937. Gemaakt in de werkplaats van Marczak / Zatuszek (Buenos Aires) uit Mercedesonderdelen, voorzien van een Ford V8 flathead en Ford Toploader 3 versnellingsbak. De automobiliaveilingen van Marcel Seidel Auktionen die enkele keren per jaar in het Automuseum Dr. Carl Benz aan de Ilvesheimer Straße 26 in het Duitse Ladenburg worden gehouden, staan altijd bol van de interessante kavels. Dat is bij de najaarsveiling, die dit weekend op 5 en 6 november plaatsvindt, niet anders.

In totaal staan er 2742 kavels in de veilingcatalogus samengevat op 531 pagina’s. Ter veiling staat een eenmalige selectie aan memorabilia uit de motorsporthistorie en auto- en motorhistorie. Ontzettend veel onderdelen, motoren en accessoires, maar ook complete klassiekers completeren het aanbod. Memorabilia en onderdelen uit de autosport

Onder de ultieme aanvullingen voor uw verzameling, garage of mancave zitten bijvoorbeeld de originele raceoverall van Phil Hill uit het seizoen 1966/1967. In die tijd won Hill samen met Joakim Bonnier de 1000 km race op de Nürburgring met een Chaparral 2D. En wat dacht u van de grote selectie aan trofeeën van tweevoudig Formule 1 kampioen Alberto Ascari? Of een origineel chassis van een Porsche 911 2.7 Carrera RS met daarbij talrijke onderdelen?

Heel bijzonder is ook de in de garage van Carlos Zatuszek in Argentinië met Mercedesonderdelen gebouwde monoposto racer, talrijke zeldzame onderdelen voor Porsche prototypes, waaronder een motorbehuizing van een Porsche 907 met daarbij horende zuigers en cilinder. Een Porsche Carrera RSR motor … en nog veel meer. Bijzonder reclame- en boekmateriaal

Een grote verzameling van zeldzame raceprogramma’s, reclamemateriaal en automobilia accessoires wordt eveneens geveild, maar ook bijzonder zeldzame foto’s en negatieven. In een ontwerp van Enzo Ferrari voor zijn boek ‘Le Mie Gioie Terribili’ met talrijke handgeschreven correcties door hemzelf zal ook veel interesse zijn.

Bijzonder interessant is de BMW E21 racewagen uit de Groep 2 raceklasse uit 1979. Een garagevondst die onder andere klassenwinst behaalde op de Nürburgring in 1981. Onder kavelnummer 1844 bevinden zich complete blauwdrukken en tekeningen van de beroemde Lancia D50, meer dan 1750 constructietekeningen die voor de bouw van deze racer nodig waren.

De veilingcatalogus is online […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Automobilia Auction in Ladenburg, 5 en 6 november