Het laatste formule 1 nieuws

Avondrace op stratencircuit Saudi-Arabië op F1-kalender 2021

Avondrace op stratencircuit Saudi-Arabië op F1-kalender 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Red Bull Content Pool De Formule 1 heeft een nieuwe race aan de kalender voor volgend jaar toegevoegd. In 2021 wordt er geracet op het stratencircuit van Djedda in Saudi-Arabië.

Dat maakt de F1 donderdag bekend.

Primeur
Het is voor het eerst dat de koningsklasse in de autosport neerstrijkt in Saudi-Arabië. Max Verstappen en zijn collega’s zullen dan door de straten van havenstad Djedda, de tweede stad van het land in het Midden-Oosten, racen. De organisatie verwacht een spectaculaire race. Niet alleen vanwege het feit dat het om een stratencircuit gaat, maar ook omdat het een avondrace is, met kunstlicht.

Nieuwe fans
“Saudi-Arabië is een land dat snel een centrum voor sport en entertainment aan het worden is, met veel grote evenementen. We zijn erg blij dat de Formule 1 daar vanaf volgend seizoen zal racen”, zei Formule 1-baas Chase Carey. “Met 70 procent van de bevolking jonger dan 30 jaar, zien we een groot potentieel om nieuwe fans te bereiken.” Mensenrechten
Amnesty International gaf eerder dit jaar een waarschuwing aan de Formule 1 en stelde racen in een land met slechte mensenrechtensituatie ter discussie. Wereldkampioen Lewis Hamilton, een groot voorvechter van gelijke rechten voor iedereen, wees een race in Saudi-Arabië niet op voorhand af. “Wij zijn een krachtig platform om dingen in beweging te krijgen. Sport heeft de kracht om de wereld ten goede te veranderen”, zei de zesvoudig wereldkampioen afgelopen weekeinde bij de race op Imola.

De race in Saudi-Arabië is de derde Formule 1-race in het Midden-Oosten. Bahrein en Abu Dhabi staan al jaren op de kalender.

F1-kalender
De Formule 1-kalender voor volgend jaar wordt binnenkort bekendgemaakt. Voor zover bekend zullen er 23 Grand Prixs op de lijst staan. Saudi-Arabië is nu dus bevestigd. De overige 22 races zijn normaal gezien de wedstrijden die op de oorspronkelijke kalender van dit jaar stonden. Ook die van Nederland op circuit Zandvoort. De Dutch Grand Prix zou in september zijn gepland.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Avondrace op stratencircuit Saudi-Arabië op F1-kalender 2021