Het laatste formule 1 nieuws

Awakenings Festival krijgt geen vergunning voor editie in september

Awakenings Festival krijgt geen vergunning voor editie in september

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Er gaat dit jaar geen Awakenings Festival festival plaatsvinden. Het festival laat weten dat geen vergunning krijg van de gemeente Haarlemmermeer. Awakenings festival was vanwege de corona-epidemie al verplaatst van juni naar september. Extra zuur: omdat het festival geen vergunning krijgt, kan het ook geen aanspraak doen op het garantiefonds voor festivals.

De gemeente geeft aan er niet genoeg hulpdiensten (politie) beschikbaar is om Awakenings Festival door te laten gaan. Verdeeld over twee dagen trekt het festival 80.000 bezoekers. Het festival was helemaal uitverkocht, mede omdat bezoekers er massaal voor kozen hun tickets te bewaren.

Een woordvoerder van de gemeente verklaart: “We hebben dan niet genoeg hulpdiensten beschikbaar om al die evenementen door te laten gaan. De politie heeft afgelopen jaar al veel overuren gedraaid, terwijl er nauwelijks ruimte is om verlof op te nemen.”. De drukte in het najaar wordt mede veroorzaakt door naar september verplaatste evenementen als Mysteryland en de Formule 1 in Zandvoort.

Rocco Veenboer, algemeen directeur van Awakenings reageert: “We hebben de afgelopen 1,5 jaar geknokt om het toch te laten plaatsvinden, maar de overheid geeft niet thuis. Alle seinen staan op groen, maar het lijkt onmogelijk om de vergunning af te geven om onduidelijke redenen. Wij hebben al eerder bewezen dat festivals van deze omvang zonder of met zeer minimale inzet van politie kunnen plaatsvinden. Onze gehele branche heeft deze steun en dit vertrouwen keihard nodig.”

Het is nog niet bekend wanneer Awakenings festival 2022 plaats gaat vinden. Dit wordt later (en het eerst aan tickethouders van Awakenings festival 2021) bekend gemaakt.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Awakenings Festival krijgt geen vergunning voor editie in september