Het laatste formule 1 nieuws

AZ-trainer Pascal Jansen laat zich inspireren door Van Gaal en Hamilton

AZ-trainer Pascal Jansen laat zich inspireren door Van Gaal en Hamilton

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Pascal Jansen op het trainingsveld met Peer Koopmeiners. © ANP Voor het eerst sinds 2017 hoeft AZ niet ultravroeg ‘de belangrijkste wedstrijd’ van het seizoen te spelen. En dat is fijn voor Pascal Jansen die aan zijn eerste volledige seizoen als hoofdtrainer bij AZ hoopt te beginnen. Hij denkt geen seconde aan transfers van zijn gewilde spelers en sommeerde Myron Boadu en Calvin Stengs om weer vroeg te beginnen om blessures zoals vorig seizoen te voorkomen.

Door Nik Kok

Het zijn mooie dagen voor de geboren Engelsman Pascal Jansen die zijn voorkeur dit EK niet onder stoelen of banken steekt tijdens de wedstrijd die hij kijkt met spelers en staf in het trainingskamp van AZ deze week. ,,Als Engelsman ben ik megatrots dat ze de finale hebben gehaald”, zegt hij. Lachend: ,,Ik zing de hele dag ‘coming home’ op mijn kamer. Ik vind het bijzonder knap wat de Engelsen hebben neergezet en ik heb bewondering voor de manier waarop de bondscoach data science gebruikt in de beslissingen die hij neemt. Dat vind ik een heel interessant proces.”

Gareth Southtgate spreek hem erg aan: ,,Een rustige man. Doordacht. En een echte bondscoach. Als iemand als hij wordt aangesteld weet je hoe het gaat in Engeland. Of überhaupt in deze tijd. We leven in een tijd dat iedereen een podium pakt. En dat iedereen wat vindt. Maar volgens mij heeft Southgate heel veel respect afgedwongen. Hij heeft veel mensen de mond gesnoerd.” Volgens mij heeft Southgate heel veel respect afgedwongen. Hij heeft veel mensen de mond gesnoerd. Pascal Jansen Southgate is een fraai voorbeeld, Louis van Gaal en Lewis Hamilton zijn dat ook voor Jansen. ,,Ik vond tijdens mijn vakantie inspiratie in hun biografieën. Hoe het talent van Hamilton zich van jongs af aan heeft gevormd is heel erg boeiend. Wat betreft Formule 1 zit ik nu Max Verstappen zo goed bezig is, als halve Engelsman en halve Nederlander altijd goed natuurlijk haha.”

De AZ-trainer legde de boeken weer opzij toen het EK zich aandiende. Dat toernooi had hij zich misschien wel een tikkeltje anders voorgesteld. Met Teun Koopmeiners, Marco Bizot en […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina AZ-trainer Pascal Jansen laat zich inspireren door Van Gaal en Hamilton