Het laatste formule 1 nieuws

Bahrein F1-wintertest 2021: Wat viel op tijdens de eerste testdag?

Bahrein F1-wintertest 2021: Wat viel op tijdens de eerste testdag?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Mercedes F1 Het eerste wat natuurlijk op viel was de zandstorm. De harde wind en het zand zorgden voor problemen op de baan en voor de coureurs. Hier en daar waren er enkele fouten en spins, waaronder ook van Max Verstappen . Soms was het lastig om de Formule 1 -auto’s te kunnen zien, want door het opwaaiende zand ontstonden er enorme zandwolken achter de bolides.

Waar waren de wereldkampioenen van afgelopen jaar? Al vroeg in de tests werd duidelijk dat Mercedes kampte met een versnellingsbak probleem, maar daarna reed Valtteri Bottas slechts 6 ronden. Lewis Hamilton stapte tijdens de middagsessie in, maar kwam ook slechts tot 42 ronden. Rotsen op de weg kan Mercedes zich niet veroorloven aangezien er maar 3 wintertestdagen. Mercedes teambaas Toto Wolff hoopt morgen tijdens de tweede testdag een hoop kilometers in te halen.

Het derde wat opviel was een probleemloos McLaren met de nieuwe Mercedes-motor! McLaren heeft een drukke winter achter de rug. Van Renault naar Mercedes, daarmee is McLaren als enige team overgestapt naar een andere motorleverancier. Op de eerste testdag draaide McLaren moeiteloos mee.

Red Bull Racing kwam uitstekend uit de startblokken op deze winderige eerste testdag. Max Verstappen reed zowel de ochtend als de middagsessie. Max Verstappen reed daarbij de meeste ronden, maar liefst 139. De snelste tijd had Max ook te pakken, 1.30,674, ook al zeggen deze tijden tijdens de testdagen nog niet zoveel. Afgezien van de spins en kleine foutjes, voornamelijk door de harde wind, kende Max Verstappen met zijn RB16B een uitstekende eerste testdag.

Voor vandaag staat de tweede testdag op de planning. Dan neem teamgenoot Sergio Perez het stuur over van Max Verstappen. Op zondag is de laatste testdag, dan rijdt ‘s ochtends Sergio Perez en Max Verstappen sluit de wintertest voor Red Bull af.

MotorsportZ verzorgt een LIVE tekstverslag van de wintertest, met alle laatste informatie van de gebeurtenissen in Bahrein.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Bahrein F1-wintertest 2021: Wat viel op tijdens de eerste testdag?