Het laatste formule 1 nieuws

Baku niet bang voor plekje op kalender na komst Miami

Baku niet bang voor plekje op kalender na komst Miami

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hoewel beide races azen op een plekje in juni, maakt de organisatie van de Grand Prix van Azerbeidzjan zich geen zorgen over de plek van de race op de kalender wanneer de Formule 1 volgend jaar gaat racen in Miami.

De Grand Prix van Azerbeidzjan werd vorig jaar overslagen vanwege het coronavirus, maar volgende maand zullen er weer Formule 1-bolides gaan racen door de straten van Baku. De Grand Prix van Azerbeidzjan keert daarmee terug op diens gewenste datum in juni, nadat de laatste twee edities er werden verreden in april.

Voor een felbegeerd plekje op de F1-kalender in juni krijgt Baku volgend jaar mogelijk concurrentie van Miami. De nieuwkomer op de F1-kalender wordt hoogstwaarschijnlijk namelijk gekoppeld aan de race in Canada, die steevast wordt verreden in juni. Arif Rahimov, directeur van het Baku City Circuit, maakt zich desondanks geen zorgen dat zijn race volgend jaar het felbegeerde plekje in juni moet afstaan aan Miami.

“We zijn eerder ook al van Baku direct naar Canada gevlogen, dus Baku-Miami is geen grotere afstand, het is zelfs bijna dezelfde afstand”, vertelt Rahimov in gesprek met Motorsport.com. “We hebben het dus al eerder gedaan. Als zij ook in juni zitten, kunnen ze back-to-back met Canada, wat logistiek haalbaar en niet extreem gecompliceerd is.”

“Ik weet niet welke races eruit gaan dus ik heb geen idee, het is moeilijk voor mij om te speculeren over de kalender van volgend jaar omdat er zoveel dingen veranderen. We weten nog niet eens zeker welke races dit jaar wel of niet doorgaan. We zijn nog niet eens begonnen met de gesprekken over volgend jaar en waar we zouden willen staan, omdat er nog zoveel besproken wordt over de race van dit jaar. Maar over het algemeen, als we dicht bij Miami of Canada staan, is dat misschien een probleem voor de mensen die van de ene naar de andere race moeten reizen. Voor ons is het vooral een kwestie van kijken wanneer we de baan af kunnen breken, maar dat is allemaal te doen.” Overvolle kalender geen issue voor Baku

Met de komst van Miami lijkt de Formule 1 nog […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Baku niet bang voor plekje op kalender na komst Miami