Het laatste formule 1 nieuws

Bandenleverancier Pirelli heeft oorzaak klapband Verstappen ontdekt

Bandenleverancier Pirelli heeft oorzaak klapband Verstappen ontdekt

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen na de race in Bakoe. © REUTERS Stroll belandde halverwege de race op het rechte stuk in de vangrails, nadat op hoge snelheid de linkerachterband van zijn Aston Martin was geklapt. Dat overkwam Verstappen vijf rondes voor het einde van de race ook, terwijl de Nederlander onbedreigd leek af te koersen op de zege. Verstappen, die wel de leiding in het WK-klassement behield omdat zijn rivaal Lewis Hamilton een kostbare fout maakte en ook geen punten scoorde, liet duidelijk blijken dat volgens hem de schuld bij Pirelli ligt.

De Italiaanse producent komt na onderzoek tot de conclusie dat de banden in Bakoe aan alle eisen voldeden, zoals de minimale bandenspanning en maximale temperatuur. Tijdens het rijden zou echter een breuk binnenin de band zijn ontstaan. Hoe dat kon gebeuren, weet Pirelli niet. Red Bull, het team van Verstappen, liet in een korte verklaring weten dat met de auto van de Nederlander niets mis was. ,,We hebben altijd alle voorschriften van Pirelli gevolgd. We zijn dankbaar dat er geen coureurs gewond zijn geraakt door deze crashes op hoge snelheid.” Komend weekeinde staat de Grote Prijs van Frankrijk op het programma.

In het derde seizoen van Crashen In De Keuken analyseren Rob Kamphues, Robert Doornbos én nieuwkomer Rob van Gameren de Formule 1-race die het afgelopen weekend heeft plaatsgevonden. Met deze week de Grand Prix van Azerbeidzjan. 14:26 02:07 04:45

01:39

00:49

00:33

01:11

00:39

Lees het hele artikel op de volgende pagina Bandenleverancier Pirelli heeft oorzaak klapband Verstappen ontdekt