Het laatste formule 1 nieuws

Barretto: "Perez zou de magische kaart voor Red Bull kunnen zijn"

Barretto: “Perez zou de magische kaart voor Red Bull kunnen zijn”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull Racing Max Verstappen wordt aankomend seizoen bij Red Bull Racing geflankeerd door Sergio Perez . Een routinier in het vak met ruim tien seizoenen achter zijn naam. Lawrence Barretto denkt dat het ontzettend interessant wordt om te zien hoe de dynamiek tussen beide heren zich gaat ontwikkelen.

De Formule 1 staat aan de vooravond van een nieuw tijdperk. Dit jaar wordt er voor het laatst onder de huidige reglementen gereden. Ook wordt er in 2022 een nieuwe generatie bolides geïntroduceerd. Het zou dan ook zomaar kunnen dat de kaarten volgend jaar opnieuw worden geschud. Sinds 2014 is het namelijk al het team van Mercedes dat met de scepter zwaait in de sport. Red Bull Racing is echter niet van plan om op de nieuwe reglementen te wachten. De Oostenrijkse formatie wil aankomend seizoen de dominante reeks van de Zilverpijlen al verbreken.

Artikel gaat verder onder video

Dat moet gaan gebeuren in de vorm van Max Verstappen en Sergio Perez. Met laatstgenoemde hoopt het team uit Milton Keynes de consistentie in huis te hebben gehaald die de afgelopen twee seizoenen ontbrak. Barretto denkt dat Red Bull Racing daar zomaar eens in geslaagd zouden kunnen zijn. “Het zou goed kunnen dat Sergio de magische kaart voor ze blijkt te zijn,” aldus de journalist in een video van de Formula 1 . “Hij heeft niets te verliezen.” Sergio Perez test met de RB15 op Silverstone. Barretto vervolgt: “Sergio staat niet onder druk van de Red Bull-familie of van Helmut Marko om te moeten leveren. Hij wil leveren voor zichzelf en bewijzen dat hij kan leveren als hij in een top-auto zit. Ik denk dat het weghalen van die druk, een sleutelrol gaat spelen. Het wordt ook interessant om te zien welk effect dat op Max gaat hebben. Als Perez sterk presteert, gaat dat Max dan pushen, of gaat Max dan meer fouten maken? Die dynamiek wordt dit jaar heel interessant denk ik,” klinkt het.

Vraag Denk jij dat Perez het vuur bij Verstappen aan de schenen kan leggen?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Barretto: “Perez zou de magische kaart voor Red Bull kunnen zijn”