Het laatste formule 1 nieuws

Bastiaan van Loenen gaat radicaal andere richting op: racen in de nieuwe Radical SR1 Cup

Bastiaan van Loenen gaat radicaal andere richting op: racen in de nieuwe Radical SR1 Cup

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

BRONCKHORST – Bastiaan van Loenen zet in 2021 een mooie en opvallende nieuwe stap in de autosport. De zestienjarige coureur uit Bronckhorst gaat racen in de nieuwe Radical SR1 Cup. Daarmee zegt hij de Formule Renault 1.6L, waarin hij het afgelopen seizoen bij de DNRT reed, vaarwel. “Een Radical is echt geweldig, echt gaaf. De beleving in zo’n auto is heel bijzonder”, aldus Bastiaan. “Ik ben vanuit de kart in de Mazda MX-5 gestapt . Als je dan in een Radical stapt, lijkt het alsof je teruggaat naar het karten. Je zit laag bij de grond, de auto is open. De auto is alleen veel groter en hij heeft veel meer vermogen.”

“Het is een beetje hetzelfde idee als een formule-auto, maar dit is tienmaal directer en nog agressiever. Je moet echt hard werken in de auto, maar je krijgt er veel voor terug als je hem onder controle hebt. Ik vind dit misschien nog wel leuker dan formule-auto.”

Bastiaan maakte onlangs op het circuit van Assen zijn eerste meters in de Radical. Dat was in een SR3 in de stromende regen. Zijn vader Alex was erbij en blikt met genoegen terug. “Het waren zijn eerste meters in een sportscar. In het begin heb ik nog naast hem gezeten, maar na één rondje hij was er al aan gewend”, zegt hij. “Het ging zo goed dat hij na de eerste sessie alleen verder heeft gereden. ’s Middags heeft hij veel taxiritjes gedaan met rijders die daar in een Ford Fiësta aan het testen waren.”

Uiteindelijk is het de bedoeling dat Bastiaan komend seizoen in een Radical SR1 gaat racen in de nieuwe SR1 Cup, een kampioenschap met uitsluitend races in de Benelux. “Die auto is heel vergelijkbaar met de SR3”, aldus de snelle Gelderlander. “Hij is wat moderner, heeft wel wat minder vermogen, maar hij is ook lichter.” De klasse, die gaat racen op de circuits van Spa, Zolder, Assen en Zandvoort, is opgezet voor jonge coureurs. Of het eerste seizoen in 2021 daadwerkelijk van start gaat, is nog niet zeker. Door de coronacrisis is het moeilijker geworden een nieuwe klasse te […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Bastiaan van Loenen gaat radicaal andere richting op: racen in de nieuwe Radical SR1 Cup