Het laatste formule 1 nieuws

Beker van België in het basketbal steekt in een nieuw jasje

Beker van België in het basketbal steekt in een nieuw jasje

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Oostende won dit jaar de beker. In het basketbal heeft de Beker van België voor mannenteams een nieuw format gekregen. Kleinere clubs zullen sneller de kans krijgen om tegen een topteam uit te komen.”De charme van de beker wordt uitgebreid”, zegt Jan Van Lantschoot voorzitter van Basketball Belgium.

De Beker van België krijgt een grondige opknapbeurt. De eerste ronde werken de 41 clubs uit de tweede en derde afdeling af in poules. De beste teams hieruit mogen het in de 1/16e finales opnemen tegen de 10 clubs uit de EuroMillions Basketball League, de eerste afdeling van het Belgische basketbal.

Volgens Jan Van Lantschoot, voorzitter van Basketball Belgium, komt dit de charme van de beker ten goede. “Clubs uit lagere reeksen krijgen de kans een topteam in hun zalen te verwelkomen.” De nieuwe formule moet volgens de voorzitter ook de belangstelling voor de beker vergroten.

Oostende won dit jaar de beker tegen Kangoeroes Basket Mechelen. Afspraak volgend jaar op zondag 13 maart in Vorst Nationaal voor de finale.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Beker van België in het basketbal steekt in een nieuw jasje