Het laatste formule 1 nieuws

Belangrijke week voor de toekomst van Red Bull in de Formule 1

Belangrijke week voor de toekomst van Red Bull in de Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het verhaal is inmiddels wel bekend: aan het einde van volgend seizoen verlaat Honda de Formule 1. Red Bull en AlphaTauri komen zodoende zonder motorleverancier te zitten, waardoor het team druk naar een oplossing aan het zoeken is achter de schermen.

Die oplossing bestaat voor Red Bull uit twee delen. Het simpelweg in zee gaan met een nieuwe motorleverancier, zoals Renault, Ferrari of Mercedes , geniet zeker niet de voorkeur. Sterker nog, dat is het team van Max Verstappen en Alexander Albon absoluut niet van plan.

Daarom wil de Oostenrijkse renstal door met Honda-motoren, zij het op eigen kracht. Na 2021 willen Marko en co. het intellectuele eigendom van de Japanners overkopen, zodat het team binnenshuis de krachtbronnen kan onderhouden. Wel moet dat hand in hand gaan met een ontwikkelingsstop van de motoren, zodat Red Bull geen zakken vol geld moet uitgeven aan het verder ontwikkelen van de krachtbron.

Achter de schermen wordt er op dat gebied volgens Marko goede vooruitgang geboekt , maar voordat het zover komt, moet er natuurlijk wel een deal zijn gemaakt met Honda. Deze week staat in het teken van die deal, want Helmut Marko reist af naar het hoofdkantoor van Honda in Sakura, Japan, om daar een deal te beklinken over het intellectuele eigendom.

Het zou natuurlijk zonde zijn als de Honda-motoren na 2021 de kast in gaan en verstoffen. De Japanners hebben dan ook al aangegeven niet onwelwillend te staan tegenover een deal voor na 2021, maar natuurlijk zitten daar wel wat haken en ogen aan.

Ten eerste gaat het dus om het intellectuele eigendom. Mag Red Bull alle kennis van de Japanners over de Honda-motoren zomaar overnemen, of zit daar een prijs aan verbonden. Zal Dietrich Mateschitz, de Red Bull-eigenaar, de portemonnee moeten trekken, of vindt Honda het wel goed zo?

Daarnaast moeten er ook afspraken worden gemaakt over het verhuizen van de operatie. Er wordt al een deel gedaan in de buurt van Red Bull-fabriek in Milton Keynes, maar ook daarover zal een deal moeten worden gesloten.

Tot slot moet Honda mogelijk ook personeel ‘afstaan’, of moet Red Bull personeel overnemen als het wil dat er verder […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Belangrijke week voor de toekomst van Red Bull in de Formule 1