Het laatste formule 1 nieuws

Bent Viscaal gaat in Bahrein Formule 2-auto testen: "Het zal ongetwijfeld een ongelooflijke kick geven"

Bent Viscaal gaat in Bahrein Formule 2-auto testen: “Het zal ongetwijfeld een ongelooflijke kick geven”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bent Viscaal zal tijdens de post-season test op het Bahrain International Circuit instappen bij het Formule 2-team van Trident. De 21-jarige coureur uit Albergen hoopt een Formule 2-zitje voor het jaar 2021 te veroveren. Gedurende het voorbije seizoen was Bent Viscaal te bewonderen in de FIA Formula 3. De jongeling kende daarin een veelbewogen seizoen. Viscaal won de tweede race in het voorprogramma van de 70th Anniversary Grand Prix op het circuit van Silverstone . Een paar weken eerder was hem een overwinning ontnomen wegens tijdstraffen, daags na diens eerste podiumfinish in de FIA Formula 3.

Viscaal heeft zijn ogen gericht op de Formule 1 en wil zich het liefst zo snel mogelijk richting het topniveau bewegen. Een derde seizoen in de Formule 3 behoort tot de mogelijkheden, maar doorstoten naar de FIA Formula 2 is ook een optie.

Sinds het Formule 3-seizoen ruim twee maanden geleden tot een conclusie kwam, is Viscaal druk bezig de opties voor 2021 te analyseren. De kans om een dag te testen op het Bahrain International Circuit is eentje die de jonge rijder niet aan zich voorbij laat gaan. Zodoende stapt Viscaal aanstaande donderdag 10 december in een van de bolides van Trident.

“Ik ben erg blij dat ik in een Formule 2-wagen mag stappen”, liet Viscaal weten vanuit Bahrein, waar hij sinds een aantal dagen vertoeft. “Het zal ongetwijfeld een ongelooflijke kick geven. Trident Racing en ik onderhouden een goed contact en uiteindelijk heeft dat ertoe geleid dat ik nu in een van hun wagens mag stappen, om een test uit te voeren.”

Viscaal gaat er wat betreft vermogen flink op vooruit. De Tukker is gewend aan een bolide die voortgestuwd wordt door een kleine vierhonderd paardenkrachten. De turbomotor van de Formule 2-bolides levert liefst zeshonderd paardenkrachten. “Voor mij is het in meerdere gevallen een vuurdoop: de eerste keer met een F2-bolide, de eerste keer met koolstofvezel remschijven en de eerste keer met die grote, achttien inch wielen.”

“Het is mijn doel om de Formule 2-wagen zo goed als mogelijk onder de knie te krijgen, uiteraard met het oog op volgend jaar. Wat ik in 2021 precies […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Bent Viscaal gaat in Bahrein Formule 2-auto testen: “Het zal ongetwijfeld een ongelooflijke kick geven”