Het laatste formule 1 nieuws

Bent Viscaal perst alles uit zijn F2-auto op Silverstone: "Wij blijven hard werken voor zo’n ideaalweekend"

Bent Viscaal perst alles uit zijn F2-auto op Silverstone: “Wij blijven hard werken voor zo’n ideaalweekend”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bent Viscaal heeft waardevolle lessen opgedaan tijdens het Formule 2-weekend op het F1-circuit van Silverstone. De 21-jarige coureur, die uitkomt voor het Trident-team, baande zich tijdens de drie wedstrijden welke in Groot-Brittannië werden gehouden, telkens een weg naar voren. De strijdlustige Tukker keert helaas onbeloond huiswaarts. Na afloop van het weekend kan Viscaal twee finishplaatsen buiten de punten en een uitvalbeurt buiten eigen schuld noteren. De jonge Nederlander is teleurgesteld vanwege het gebrek aan punten, maar weet inmiddels dat de Formule 2 een complexe raceklasse is. Viscaal blijft als gewoonlijk zijn optimistische zelf.

Zoals gebruikelijk in een Formule 2-raceweekend, werd op Silverstone afgetrapt met een vrije training van veertig minuten. Deze training, het enige moment waarop de coureurs zonder prestatiedruk kunnen wennen aan het gedrag van de wagen en de baanomstandigheden, werd meermaals onderbroken door stilvallende rijders. Ritme opbouwen bleek zodoende onmogelijk.

Na de korte trainingssessie werd er gekwalificeerd. Viscaal had zich op de zeventiende plaats geplaatst, toen de rode vlag werd uitgebracht nadat één van de coureurs van de baan was gespind. Ondanks het feit dat er nog twee minuten op de klok stonden, besloot de wedstrijdleiding de sessie af te gelasten. Zodoende kon Viscaal, die nog een snelle ronde wenste te rijden, zich niet hoger plaatsen dan op de zeventiende stek.

“We begonnen vrijdag op achterstand, reden onbekend. Ondanks al het werk dat we in de afgelopen weken hebben verricht, kwam het er snelheidstechnisch op het circuit niet uit. Dat terwijl ik mij op mijn gemak voelde – het team wees me bovendien op de data, waaruit bleek dat ik persoonlijk niets fout deed. De wagen ging helaas niet harder. Ook dat is Formule 2 – het komt heel nauw”, spreekt Viscaal na afloop van het Britse raceweekend.

Tijdens de tweede dag van het racespektakel werden er twee sprintraces verreden. In de eerste sprintrace klom Viscaal op van een zeventiende plaats aan het vertrek naar een zestiende plek aan de eindstreep. In het tweede bedrijf werkte Viscaal zich van de zestiende plek in de beginfase van de wedstrijd op naar een dertiende plek, diens racetempo leek voldoende om op een puntenpositie […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Bent Viscaal perst alles uit zijn F2-auto op Silverstone: “Wij blijven hard werken voor zo’n ideaalweekend”