Het laatste formule 1 nieuws

Berger acht wereldtitel Verstappen haalbaar: "Waarom niet? Hij is heel erg goed"

Berger acht wereldtitel Verstappen haalbaar: “Waarom niet? Hij is heel erg goed”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Gerhard Berger acht Max Verstappen in staat om wereldkampioen te worden. De voormalig F1-coureur ziet wel dat hij het in de persoon van Lewis Hamilton op moet nemen tegen een coureur met veel meer ervaring. Maar volgens Berger is Verstappen een snelle leerling.

Sinds zijn komt in de Formule 1 wordt Verstappen gezien als een toekomstig wereldkampioen, maar om zijn eerste titel binnen te slepen heeft hij wel het juiste materiaal nodig. De afgelopen seizoenen slaagde Red Bull Racing er niet in om de Nederlander een auto te geven die sterk genoeg was om structureel mee te doen om de overwinning, maar dat lijkt dit seizoen anders. De verschillen tussen Red Bull en Mercedes , dat de afgelopen zeven jaar domineerde en telkens kampioen werd, zijn namelijk een stuk kleiner.

Artikel gaat verder onder video Het talent tegen de ervaren rot

In de eerste twee races zagen we vooral het gevecht tussen Verstappen en Hamilton en Berger denkt dat de Limburger dit seizoen zomaar zijn eerste wereldtitel kan pakken. “Waarom niet? Ik denk dat hij heel erg goed is”, reageert de oud-coureur in de officiële podcast van de F1. Hoewel de tienvoudig racewinnaar dus gelooft in Verstappen, ziet hij wel dat Hamilton logischerwijs een stuk verder is. “Ik denk dat hij niet de ervaring van Lewis heeft, en Lewis heeft hem in Bahrein laten zien hoe het moet toen hij hem eraf stuurde”, doelt Berger op het buiten de baan inhalen van Verstappen. Verstappen leert snel

Door het overschrijden van de track limits bij die inhaalactie moest de Red Bull-coureur de positie teruggeven aan Hamilton, maar volgens Berger toonde Verstappen in de tweede race aan dat hij een snelle leerling is. “In de eerste bocht in Imola zei hij gewoon: ‘Lewis, probeer me maar in te halen, dan ga je eraf’. Wat hij nog niet heeft, leert hij wel heel snel. Dus ik denk dat er een spannend gevecht gaat komen”, besluit de Oostenrijker.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Berger acht wereldtitel Verstappen haalbaar: “Waarom niet? Hij is heel erg goed”