Het laatste formule 1 nieuws

Berger: "Als Tanabe dat zegt over Verstappen, moet je dat serieus nemen"

Berger: “Als Tanabe dat zegt over Verstappen, moet je dat serieus nemen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Er kan lang gediscussieerd worden over wie dé beste Formule 1-coureur aller tijden is. De één zal zeggen Ayrton Senna, de ander noemt Michael Schumacher . Anno 2021 gaat het vooral tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen , maar waar staan zij in het rijtje met legendarische namen?

Oud-coureur Gerhard Berger vindt het lastig om hiertussen een keuze te maken, zo bekent hij in gesprek met het Duitse Sport1. “Het is moeilijk vergelijken met alleen statistieken, het gaat ook om buikgevoel. Voor mij is Senna nog steeds speciaal, hij steekt er nog steeds bovenuit. Maar Lewis Hamilton doet het ook geweldig, vergeet dat niet. Op basis van zijn prestaties zou je hem op één lijn met Ayrton kunnen zetten”, meent Berger.

Volgens de Oostenrijker is er maar één iemand die uitsluitsel kan geven over wie er nou echt de beste is. Dat is Toyoharu Tanabe, technisch directeur van Honda. De 61-jarige Japanner draait al aardig wat jaren mee in de Formule 1 en heeft voor de motorleverancier met zowel Senna als Verstappen gewerkt.

“Wat Max betreft, de meeste Honda-technici waren er toen (in de tijd van Senna, red.) nog niet bij. Als Tanabe de vergelijking met Ayrton maakt, moet die wel serieus genomen worden. Hij was destijds mijn race-engineer en kon dus ook bij de telemetriedata van Ayrton.” Michael Schumacher

Toch kan Berger één ding wel met zekerheid zeggen. “Michael Schumacher is tot op heden nog steeds de grootste.” Hij zag al snel dat de Duitser tot grote dingen in staat was. “Hij was een geduchte tegenstander vanaf de eerste dag. We hadden hem twee jaar onder controle, maar toen niet meer. Natuurlijk was hij al geweldig in mijn tijd in de Formule 1, maar tegen de tijd dat hij echt los ging bij Ferrari, had ik mijn carrière al beëindigd.”

“Wat betreft ruw talent staat Max Verstappen waarschijnlijk boven iedereen. Maar het gaat niet alleen om ruw talent, het gaat om het hele pakket”, vervolgt Berger. “Dat betekent dat je niet alleen de snelste ronde moet kunnen neerzetten, maar ook een race moet kunnen winnen. En dan niet één race, maar meerdere, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Berger: “Als Tanabe dat zegt over Verstappen, moet je dat serieus nemen”