Het laatste formule 1 nieuws

Berger wijst pijnpunt aan van Vettel: 'Daar is hij nooit goed in geweest'

Berger wijst pijnpunt aan van Vettel: ‘Daar is hij nooit goed in geweest’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sebastian Vettel is het Formule 1 -seizoen van 2021 niet goed begonnen met een 18e plek in de kwalificatie en een inschattingsfout tijdens de race. De druk neemt toe op de viervoudig wereldkampioen, en daar kan hij niet zo goed mee omgaan volgens Gerhard Berger .

Vettel is in 2021 de nieuwe coureur van Aston Martin, waar hij iets hoopt terug te vinden van zijn vorm uit de jaren waarin hij wereldkampioen werd met Red Bull Racing . Die Vettel zien we echter al heel lang niet meer, want ook bij Ferrari maakte de Duitser veel fouten. Volgens Berger heeft dat allemaal één reden. Vettel kan niet tegen druk

‘’Sebastian is viervoudig wereldkampioen en behoort dus tot de topcoureurs, maar hij is nooit goed geweest als hij onder druk staat. Toen Daniel Ricciardo naar Red Bull kwam, was hij heel sterk en gaf hij druk op Sebastian. Seb had moeite om daarmee om te gaan, en datzelfde gebeurde eigenlijk ook bij Ferrari’’, zegt Berger in de podcast In The Fast Lane .

‘’Het voelt nu alsof hij niet helemaal vrij en relaxed is. Hij wil dingen bewijzen, maar op dit moment is dat misschien even niet mogelijk met deze wagen. Soms moet je een stap terugdoen en gewoon rustig aan doen, dan komt het succes vanzelf weer. Hij komt misschien ook op een punt in zijn carrière waar hij niet meer alle risico’s neemt om succes te behalen. Dan maakt hij fouten, krijgt hij kritiek en wordt die druk alleen maar groter, en daar houdt hij niet van.’’ Snelste man bij Aston Martin

Bij Aston Martin moest Vettel het boegbeeld worden van het nieuwe team, maar in het eerste raceweekend was het Lance Stroll die de kar moest trekken in Bahrein. Vettel kwam niet uit Q1 en in de race maakte hij een grote fout door achter op Esteban Ocon te klappen. Volgens Berger heeft het echter niks te maken met het feit dat Vettel naast Stroll instapt, die de zoon is van de eigenaar.

‘’Uiteindelijk hangt het allemaal af van zijn prestaties. Als je trager bent dan je […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Berger wijst pijnpunt aan van Vettel: ‘Daar is hij nooit goed in geweest’