Het laatste formule 1 nieuws

Bernie Ecclestone: "De dood van de voormalige FIA-president Max Mosley is als het verliezen van een broer"

Bernie Ecclestone: “De dood van de voormalige FIA-president Max Mosley is als het verliezen van een broer”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bernie Ecclestone zegt dat de dood van de voormalige FIA-president Max Mosley is als “het verliezen van een broer”. De familie van 81-jarige Mosley heeft een verklaring afgegeven waarin wordt bevestigd dat de voorganger van Jean Todt bij de FIA “gisteravond stierf na een lange strijd tegen kanker. Ze vragen om zijn heengaan in besloten kring te gedenken.” Voormalig F1-supremo Ecclestone, inmiddels 90, heeft gezegd dat het steunen van Mosley’s vertrek als FIA-president in 2009 één van zijn grootste fouten in zijn loopbaan is. En nu is zijn dood ‘als het verliezen van een familielid. Hij was als een broer voor mij ”, wordt Bernie Ecclestone geciteerd door persbureau DPA. “We begrepen elkaar” “We begrepen elkaar. Dat betekende dat de één de ander kon bekritiseren als we iets niet leuk vonden. Hij was een recht-toe-recht-aan man, maar hij was niet iemand die dwazen tolereerde.” Mosley bevond zich inderdaad vaak in het middelpunt van een intens conflict met de Formule 1-teams toen hij aandrong op grondige hervormingen. Velen daarvan zijn nu een blijvende erfenis in de F1-sport van vandaag. “Max heeft veel goeds gedaan voor de autosport en veel goeds voor de auto-industrie door de auto’s superveilig te maken,” bevestigde Bernie Ecclestone . Mosley werd door sommigen ook aangekondigd omdat ze oorlog voerden met tabloidkranten, zoals het later ter ziele gegane News of the World waarin zijn beruchte en zogenaamde “zieke nazi-orgie” aan het licht kwam. Ik dacht dat als ik het niet doe, ze mensen zullen ontmaskeren die zichzelf niet kunnen verdedigen. Ik denk dat ik het juiste heb gedaan” zei Mosley ooit.

Een gecompliceerde en controversiële man
1996 wereldkampioen Damon Hill zei maandag: “Er zal de komende maanden en jaren veel gesproken worden over deze gecompliceerde en controversiële man. Maar voor nu, moge God zijn ziel en condoleances aan zijn familie geven.” In een verklaring zei de Formule 1: “We zijn bedroefd om te horen dat Max Mosley, voormalig FIA-president, is overleden (1940 -2021). Een enorm belangrijk figuur in de overgangsfase van de Formule 1. Onze gedachten zijn bij zijn familie en vrienden in deze droevige tijd”, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Bernie Ecclestone: “De dood van de voormalige FIA-president Max Mosley is als het verliezen van een broer”