Het laatste formule 1 nieuws

Bernie Ecclestone uit kritiek op straf Lewis Hamilton: ‘De straf paste niet bij de misdaad’

Bernie Ecclestone uit kritiek op straf Lewis Hamilton: ‘De straf paste niet bij de misdaad’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Twee dagen na de harde klapper van Max Verstappen op Silverstone, raakt men nog steeds niet uitgepraat over wie nou de schuldige van de crash was. Volgens Bernie Ecclestone had Lewis Hamilton een veel hogere straf moeten krijgen. De voormalig autocoureur en CEO van de Formule 1 uit daarom zijn kritiek op de stewards. ’’In het verleden zouden we hebben gezegd dat het erbij hoorde, en dat dit een race-incident was. Het was duidelijk dat iedereen zijn best deed om het kampioenschap te winnen. Als de stewards echter wilde ingrijpen, dan had Lewis meer moeten krijgen dan een tien seconden straf. Het had dertig moeten zijn”, aldus de oud coureur in gesprek met The Daily Mail.

Ecclestone legt de schuld van de crash duidelijk bij de zevenvoudig wereldkampioen neer. „Lewis zat er niet voor op het moment dat ze botste. Het was niet zijn bocht. Hij lag bijna een halve wagenlengte achter. Dat is waarom hij Max aan de achterkant raakte en niet aan de voorkant. Tien seconden was niet terecht. De straf paste niet bij de misdaad. Als je dan toch een straf moet geven, wat je soms niet eens hoeft te doen, dan was dit niet de juiste straf. Het was niet genoeg.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Bernie Ecclestone uit kritiek op straf Lewis Hamilton: ‘De straf paste niet bij de misdaad’