Het laatste formule 1 nieuws

Betaald voetbal valt buiten garantieregeling

Betaald voetbal valt buiten garantieregeling

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De clubs uit het betaalde voetbal komen niet in aanmerking voor financiële steun uit de garantieregeling die de overheid heeft opgezet. Het gaat om grootschalige ‘losse’ evenementen met een langdurige voorbereidingstijd, benadrukt een woordvoerder van het ministerie van VWS. “Dit is niet van toepassing op het betaalde voetbal.”

Het demissionaire kabinet zet 385 miljoen euro opzij voor de garantieregeling, die van toepassing is op de periode tussen 1 juli en 31 december. De kosten werden in veel gevallen gedekt door een annuleringsverzekering, maar inmiddels hebben verzekeraars die mogelijkheid geschrapt. “Niet alleen de organisatoren, ook het publiek hunkert weer naar een concert, een festival, een voetbalwedstrijd”, zei staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken. Het kabinet heeft daarom een regeling opgezet om de financiële risico’s af te dekken voor organisatoren in het geval een gepland evenement niet doorgaat. Het gaat dan bijvoorbeeld om de marathon van Rotterdam, die vorig jaar niet door kon gaan en voor dit jaar al is verplaatst van april naar eind oktober.

“Wij zijn zeer verheugd met het nieuws dat het kabinet evenementenorganisaties tegemoet komt als de evenementen in de tweede helft van dit jaar vanwege coronamaatregelen niet kunnen doorgaan. Dit garantiefonds biedt ons perspectief en geeft ons veel nieuwe energie in de verdere voorbereidingen op de NN Marathon Rotterdam”, zegt organisator Mario Kadiks. “De precieze details van de regeling ken ik nog niet, maar dit is een hele mooie ontwikkeling die echt nodig is.”

Om in aanmerking te komen voor de garantieregeling, moet het evenement al minimaal twee keer hebben plaatsgevonden in Nederland. Voor de twee meeste recente edities moet een annuleringsverzekering zijn afgesloten. Voor het betaalde voetbal gaat het dus niet op. “Die regeling is vooral voor evenementen die 100 procent afhankelijk zijn van publiek, zoals festivals”, aldus een woordvoerder van de KNVB. “Wij hopen al veel eerder met beperkt publiek in de stadions te mogen spelen vanwege alle mogelijkheden die we hebben.”

Ook de Grote Prijs van Nederland in de Formule 1 valt buiten de regeling. Voor het eerst sinds 1985 wordt op 5 september weer een Dutch GP op Zandvoort verreden. Vorig jaar ging de beoogde terugkeer […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Betaald voetbal valt buiten garantieregeling

De leukste steden van Canada

De leukste steden van Canada

Slenter langs de Inner Harbour van Victoria op Vancouver Island, waan je in Parijs in het Franstalige Montréal en zet je cowboyhoed