Het laatste formule 1 nieuws

Bevestigd: Romain Grosjean gaat IndyCar-avontuur aan

Bevestigd: Romain Grosjean gaat IndyCar-avontuur aan

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Van het Amerikaanse Haas F1 naar de IndyCar, de Amerikaanse Formule 1 . Romain Grosjean stapte in Bahrein voor de laatste keer in een Formule 1-auto en overleefde ternauwernood een heftige crash tijdens de eerste ronde. De Fransman hield er brandwonden op zijn handen aan over en miste de laatste twee races.

Grosjean staat nu voor een IndyCar-avontuur. Hij stapt in bij Dayle Coyne Racing, dat een samenwerking aan is gegaan met Rick Ware Racing, bekend uit de NASCAR en IMSA. Grosjean zal alleen de stratencircuits en de echte racecircuits doen, de ovals laat hij aan een nog nader aan te stellen coureur over.

De 34-jarige Fransman zal een team vormen met Ed Jones. De Brit, geboren in Dubai, heeft een verleden in de Formule 3 en reed sinds 2017 In de IndyCar. In 2020 zou hij DTM gaan rijden, maar verloor hij vanwege de pandemie en bijbehorende reisrestricties zijn zitje nog voor het seizoen begon.

Het gerucht ging eerder al rond dat Grosjean de stap naar Amerika zou maken. Hij stond op de lijst bij AJ Foyt, maar naar verluidt stonden financiële perikelen een overstap in de weg.

In de IndyCar rijdt met Rinus ‘Veekay’ Van Kalmthout ook een Nederlander mee. De 20-jarige maakte vorig seizoen zijn debuut bij Ed Carpenter Racing en scoorde een poleposition, podium en snelste ronde en werd uitgeroepen tot rookie van het jaar.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Bevestigd: Romain Grosjean gaat IndyCar-avontuur aan