Het laatste formule 1 nieuws

Bewees Mercedes in Portimao toch een sterkere motor te hebben dan Honda?

Bewees Mercedes in Portimao toch een sterkere motor te hebben dan Honda?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het minimale krachtsverschil tussen de Mercedes en de Red Bull, maar ook tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen houdt de Formule 1 -wereld al vanaf het prille begin in Bahrein in zijn greep. Hoewel het seizoen nog maar pas begonnen is lijken we ons klaar te kunnen gaan maken voor een heus titanengevecht tussen de twee. Wie is sneller?

Peter Windsor analyseert op zijn Youtube-kanaal alles dat met F1 te maken heeft, en dus geeft hij ook zijn gedachten over de race in Portugal. Volgens Windsor gebruikte Red Bull alles wat het had in Portugal, maar was het net niet genoeg: “Wanneer de Mercedes bestuurd wordt door Bottas, dan zal de Mercedes altijd verslagen worden door Verstappen in de Red Bull. Met Lewis dat een ander verhaal. Dan zou het heel close geworden zijn.”

Volgens Windsor heeft Mercedes dan ook een motorisch voordeel: “Als Max vooraan gereden had zou Lewis hem gepakt hebben op het rechte stuk. In Portugal was Mercedes sneller. Of dat op andere circuits ook zal zijn moeten we afwachten. In Bahrein en Imola lag Honda er niet ver achter, maar als je net terug uit Mars zou komen en alleen deze race zou zien zou je gelijk doorhebben dat Mercedes de snellere motor heeft.” Knappe prestatie van Max

Volgens Windsor zal men bij Red Bull Racing hetzelfde gevoel over hebben gehouden over het weekend in Portugal en is er dus werk aan de winkel. Toch is hij zeker wel te spreken over de race van Max: “Een hele knappe P2, hij wist alles uit de auto te halen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Bewees Mercedes in Portimao toch een sterkere motor te hebben dan Honda?