Het laatste formule 1 nieuws

Bewoners zijn 'Circuit Arnhem' meer dan zat: John in protest met een Formule 1-vlag

Bewoners zijn ‘Circuit Arnhem’ meer dan zat: John in protest met een Formule 1-vlag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

John Holtackers met de zwart-wit geblokte finishvlag die hij uit protest tegen snelheidsduivels op Arnhemse Centrumring aan zijn balkon heeft gehangen. © Rolf Hensel John Holtackers dacht lang dat hij de enige was die zich stoorde aan de hardrijders en het lawaai op de Jansbuitensingel, het deel van de Arnhemse Centrumring waar zijn balkon op uitkijkt.

Maar hij blijkt menig medestander te hebben. Niet zo gek, vindt hij. ,,Het wordt steeds erger.” Erik Wiessenberg, Bewonersgroep Arnhems Hart Dat balkon, daar is hij ’s avonds nauwelijks meer te vinden. Mooi weer of niet. Het is gewoon niet te doen, vindt Holtackers. ,,Sommige motoren maken zoveel lawaai dat het lijkt of ze geen uitlaat hebben. En er rijden veel te veel mensen rond in te dure, opgepimpte auto’s”, ziet hij vanuit zijn flatwoning.

De rondweg rond het centrum is in zijn ogen verworden tot ‘Circuit Arnhem’. De start ligt bij het ‘gaybrapad’ voor het voormalige Rembrandt Theater.

,,Daar geven ze vol gas en dan gaat het met een oorverdovend lawaai richting de Willemstunnel.” De oprit van de Nelson Mandelabrug heet bij Holtackers thuis de ‘Tarzanbocht’. De Jansbuitensingel in Arnhem, onderdeel van de Centrumring. © DG ,,Het is echt niet normaal”, vindt de Arnhemmer. Hij vroeg al diverse keren aandacht voor de problemen, vertelt hij. Holtackers benaderde verantwoordelijk wethouder Roeland van der Zee (VVD) en schreef gemeenteraadsleden aan. ,,Dat was drie maanden geleden. Tot nu toe heb ik niet gemerkt dat er actie wordt ondernomen.”

Bewonersgroep Arnhems Hart krijgt regelmatig meldingen van binnenstadsbewoners over hardrijders en verkeerslawaai, vertelt Erik Wiessenberg. Op de buitensingel, maar zeker ook in de Weerdjesstraat, waar jaren een flitspaal stond, tot die moest wijken voor een herinrichting.

,,Als het aan de mensen in de Weerdjesstraat ligt, komt die paal terug. Ze hebben al gedreigd met barricades als er niets gebeurt”, weet Wiessenberg. ,,De flitspaal is verdwenen omdat dat er geen ongelukken gebeurden. Maar de rondweg is gewoon een racebaan.”

Lokale partij Arnhem Centraal trekt erover aan de bel bij wethouder Van der Zee. Het is een lastig probleem, ziet raadslid René Kraaijenbrink. ,,Dit speelt ook op veel andere plekken in de stad en we […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Bewoners zijn ‘Circuit Arnhem’ meer dan zat: John in protest met een Formule 1-vlag