Het laatste formule 1 nieuws

Bezoekers F1-race in Zandvoort krijgen stoeltje op tribune toegewezen

Bezoekers F1-race in Zandvoort krijgen stoeltje op tribune toegewezen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De organisatie van de Formule 1-race in Zandvoort doet er naar eigen zeggen alles aan het evenement begin september volgens de coronaregels te laten verlopen. Niemand mag naar binnen zonder een bewijs van vaccinatie of negatieve coronatest, iedere bezoeker krijgt een toegewezen stoeltje op de tribune en suppoosten zien erop toe dat bezoekers de regels respecteren.

“Buiten de poort hanteren we de RIVM-richtlijnen, maar op het terrein is geen sprake meer van de anderhalvemeterregel”, zegt een woordvoerder van de Dutch Grand Prix. “We zorgen voor spreiding op de tribunes en wijzen erop gebruik te maken van de tribuneplaatsen die iedereen toegewezen heeft gekregen.”

“Er zijn geen televisieschermen in de hospitalityruimten, waar mensen kunnen samendrommen. Wie naar racende auto’s wil kijken, moet naar buiten en plaatsnemen op de tribune. We hebben ook extra mensen in dienst genomen die de bezoekers wijzen op de regels en aanwijzingen geven. Er treden ook geen artiesten op.”

Vanwege de coronamaatregelen kan slechts twee derde van het beoogde aantal toeschouwers de drie racedagen op het circuit van Zandvoort bezoeken. Er waren 100.000 toegangskaarten per dag verkocht en nu zijn slechts een kleine 70.000 mensen dagelijks welkom. Het Formule 1-weekeinde omvat op vrijdag 3 september de vrije trainingen, op 4 september de kwalificatie en op 5 september de race. Tijdelijke testlocatie in Zandvoort voor meerdaagse bezoekers

De organisatie maakt gebruik van de CoronaCheck-app voor toegang. Bij alle bezoekers wordt de QR-code gecheckt. Tickethouders die niet volledig gevaccineerd zijn, moeten een testafspraak maken via Testen voor Toegang.

“In Zandvoort zelf worden geen tests gepland voor tickethouders die één dag komen. Voor bezoekers die in Zandvoort verblijven en het evenement op meerdere dagen bezoeken, bouwen we samen met Testen voor Toegang een tijdelijke testlocatie in Zandvoort”, aldus de woordvoerder.

Waar die tijdelijke testlocatie komt te staan en hoeveel tests daar per dag kunnen worden afgenomen, kan een woordvoerder van Stichting Open Nederland, die het Testen voor Toegang organiseert, nog niet zeggen.

Er is de afgelopen dagen veel te doen geweest om de Grand Prix van Nederland. Met name in de evenementenbranche is er verontwaardiging over het doorgaan van de Formule 1-race, omdat meerdaagse festivals […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Bezoekers F1-race in Zandvoort krijgen stoeltje op tribune toegewezen