Het laatste formule 1 nieuws

"Bij achtste wereldtitel stopt Lewis Hamilton en gaat Mercedes voor Max Verstappen"

“Bij achtste wereldtitel stopt Lewis Hamilton en gaat Mercedes voor Max Verstappen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton tekende maandag een 殚njarig contract bij zijn werkgever Mercedes. Een korte verbintenis voor een zevenvoudig wereldkampioen en volgens F1-journalist Mark Hughes zou het zo maar eens zijn laatste contract in de Formule 1 kunnen zijn. Als Hamilton dit jaar zijn achtste wereldtitel verovert, gaat Hughes ervan uit dat de 36-jarige Brit de F1 vaarwel zegt. De keuze voor Max Verstappen in 2022 ligt dan voor de hand. Lewis Hamilton “Als Hamilton zijn achtste titel binnenhaalt, zal hij de sport vermoedelijk vaarwel zeggen”, aldus Hughes tegen The Race. “Dat is voor mij de achterliggende gedachte voor zijn 殚njarige contract. Red Bull zal het nauwlettend in de gaten moeten gaan houden, want de kans dat Verstappen blijft is bij een vertrek van Hamilton klein.”

Volgens Hughes heeft Verstappen ook wel oren naar een overstap naar Mercedes, zeker gezien de onzekerheden rondom de Honda-motor. “Als Mercedes opnieuw dominant is, denk ik dat Verstappen wel naar Mercedes wil. Toto Wolff heeft de relatie met de Verstappens altijd warm gehouden, wat soms tot irritatie bij Red Bull-teambaas Christian Horner heeft geleid.”

Niet alleen Hamilton heeft een 殚njarig contract getekend, ook de verbintenis van Valtteri Bottas loopt aan het einde van het jaar opnieuw af. Hughes houdt een line-up met Verstappen en George Russell goed mogelijk. “Het is de vraag of Verstappen en Russell tegen elkaar strijden om een stoeltje of dat ze teamgenoten bij Mercedes kunnen worden. Ik denk dat ze samen een prima team zullen vormen.” Ben jij al een nieuw gratis lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal ? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal! RaceXpress Youtube

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Bij achtste wereldtitel stopt Lewis Hamilton en gaat Mercedes voor Max Verstappen”