Het laatste formule 1 nieuws

Bij deze F1-teams liggen de prestaties van de coureurs het verst uit elkaar

Bij deze F1-teams liggen de prestaties van de coureurs het verst uit elkaar

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nu de helft van het Formule 1 -seizoen nadert, beginnen de verhoudingen binnen de teams steeds meer vorm aan te nemen. Bij sommigen betekent dit dat het verschil in resultaten steeds groter wordt, maar bij andere teams worden de verschillen juist kleiner. Bij welke teams is het puntenverschil het grootst?

Het grootste verschil is te zien bij Red Bull Racing : Max Verstappen heeft tot nu toe maar liefst 78 punten meer gescoord dan teamgenoot Sergio Perez . Het tweede team met het grootste verschil in punten is enigszins verrassend, maar gezien het grote verschil in prestaties niet wereldschokkend: bij McLaren heeft Lando Norris een voorsprong van 61 punten op Daniel Ricciardo . Russell blij met nieuwe eigenaren Williams: “Minder druk om te overleven” Opvallend verschil bij Mercedes

Opvallender is het puntenverschil tussen de Mercedes-coureurs, waar Lewis Hamilton 58 punten voor staat op Valtteri Bottas . Op zich niet heel vreemd, maar gezien de drie nulscores van Bottas tegenover eentje van Hamilton zou men wellicht een groter puntenverschil verwachten. Zo hebben Verstappen en Pérez allebei een nulscore, maar bij Red Bull is het puntenverschil aanzienlijk groter.

Ook bij AlphaTauri is er een aanzienlijk verschil in punten waar te nemen: Pierre Gasly heeft tot nu toe dertig punten meer gescoord dan Yuki Tsunoda, maar gezien die pas in zijn eerste jaar zit is dat niet de meest eerlijke strijd. Hierna worden de verschillen kleiner. Bij Aston Martin is het Sebastian Vettel die zestien punten meer heeft binnengehaald dan Lance Stroll , en bij Alpine is Fernando inmiddels acht punten uitgelopen op Esteban Ocon . Heel close is het bij Ferrari : Charles Leclerc staat slechts twee punten voor op Carlos Sainz , die in de laatste paar races meer punten wist te halen dan zijn teamgenoot.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Bij deze F1-teams liggen de prestaties van de coureurs het verst uit elkaar