Het laatste formule 1 nieuws

"Bij herrie in de tent is Red Bull de lachende derde"

“Bij herrie in de tent is Red Bull de lachende derde”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Zowel op als naast de baan is het bijna het hele seizoen al knokken geblazen tussen Mercedes en Red Bull . Als de ene op het asfalt sneller is, wordt er door de ander naar allerlei oorzaken gezocht voor waarom dat niet zou moeten kunnen. In de podcast van RacingNews365 bespreken Ruud Dimmers en Tom Coronel hoe deze ‘oorlog’ het kookpunt in Bakoe zou kunnen bereiken.

“Ik denk dat het een beslissend weekend gaat zijn in de titelstrijd in meerdere opzichten”, aldus Formule 1 -journalist Dimmers. “Er is natuurlijk heel veel te doen omtrent die achtervleugel van Red Bull. Hamilton die roept dat het zes tienden per ronde scheelt in Bakoe. Wolff die zegt: ‘we dienen meteen een protest in als ze die achtervleugel gaan gebruiken’.”

Coronel vraagt zich hardop af waarom Mercedes dat eigenlijk doet. Het is volgens de WTCR-coureur immers heel simpel: “De auto is goedgekeurd tot en met Bakoe. De regel gaat pas in vanaf Frankrijk, dus waar wil je tegen protesteren? Dat ie buigt? Dat weten ze, maar het is volgens het reglement dat de FIA zelf gemaakt heeft.”

Volgens Dimmers zou het nog wel eens tot een felle (juridische) strijd tussen de twee topteams kunnen leiden. Mercedes denkt namelijk dat de buigbare achtervleugel van Red Bull erg van invloed is op de titelstrijd. Een protest zou echter weinig zin hebben.

“Red Bull heeft al gezegd: prima, ga maar in protest tegen onze auto. Maar jullie voorvleugel voldoet volgens onze constateringen ook niet aan het reglement, dus kies maar: jullie de achtervleugel, wij de voorvleugel? Het is politiek, het is proberen de ander eigenlijk pootje te haken, een hak te zetten. Red Bull blijft er vooralsnog erg rustig onder.”

Host van de show Mental Theo merkt op dat er na jaren eindelijk weer een beetje strijd in de Formule 1 is, maar dat het nu weer alleen maar gaat om ‘een rechtszaak hier en een rechtszaak daar’. Coronel vindt dat het daarvoor nog te vroeg is en dat de teams zich juist met andere zaken bezig moeten houden.

“Blaffende honden bijten niet. Maar je concentreert je op iets waar je je […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Bij herrie in de tent is Red Bull de lachende derde”