Het laatste formule 1 nieuws

Bij Mercedes aangeprezen Amerikaans toptalent laat Formule 1 voorlopig links liggen

Bij Mercedes aangeprezen Amerikaans toptalent laat Formule 1 voorlopig links liggen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Enkele weken geleden werd de Amerikaanse racesensatie Colton Herta door Andretti-teameigenaar Mario Andrettig nog bij Mercedes aangeprezen als de nieuwe Amerikaanse Formule 1 -coureur met succesgarantie. Echter, de 21-jarige coureur zien we voorlopig nog niet in de Formule 1.

Gisteren (vrijdag) werd in Indianapolis duidelijk dat Herta, zoon van IndyCar-grootheid Bryan Herta, voor twee jaar heeft bijgetekend bij Andretti Autosport, dat terwijl de jongeling volgens velen was voorbestemd om de eerste Amerikaanse fulltime Formule 1-coureur te worden sinds Scott Speed in 2007.

Het toetreden van een Amerikaanse coureur tot de Formule 1 is iets dat ook de Formule 1 zelf hoog op het prioriteitenlijstje heeft staan. F1-baas Stefano Domenicali riep onlangs de teams nog op om bij het zoeken naar potentieel racetalent de Verenigde Staten niet over te slaan.

Volgens de Italiaan is dat dé manier om de interesse van de Amerikanen in de sport verder te doen aanwakkeren, maar van Herta hoeven ze het in 2022 en 2023 dus niet te hebben. Buiten Herta lijkt op dit moment ook niemand écht rijp voor de Formule 1.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Bij Mercedes aangeprezen Amerikaans toptalent laat Formule 1 voorlopig links liggen