Het laatste formule 1 nieuws

“Bijzonder kookboek, gericht op de individuele vrouw”

“Bijzonder kookboek, gericht op de individuele vrouw”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Een bijzonder kookboek verschijnt volgend jaar van de hand van Esther de Boer. Niet zomaar een kookboek, maar een boek dat zich richt op ieder individuele vrouw.

‘De meeste mensen die willen afvallen volgen een dieet, maar vallen na een korte tijd terug’, vertelt Esther de Boer. De meeste diëten richten zich niet op de individu, echter de ene mens heeft meer of minder nodig of andere behoeftes dan de andere.

Esther de Boer maakt binnen haar bedrijf ‘The Body Buddy’ voedingsschema’s’ voor klanten, ‘Buddies’ genoemd. Naar aanleiding van deze voedingsschema’s kreeg Esther steeds vaker de vraag om een kookboek te gaan maken.

In de privé facebookgroep, waarin dames het online programma volgden, hield Esther samen met ruim tweehonderd dames een brainstormsessie waar de behoeftes liggen.

Voor het goed functioneren van organen, zoals de lever, nieren en longen is bekend dat minimaal 1.200 kcal nodig is. Er bestaan diëten van 800 calorieën per dag. Deze diëten zijn niet goed voor je lichaam om lange tijd te volgen, omdat je op de lange termijn niet genoeg kcal binnenkrijgt om je organen te laten functioneren.

“We leven in een ‘Obesogenewereld’ door billboards, reclames en acties in winkels waardoor we getriggerd worden om te eten”, aldus Esther. ‘En door de producten. 70 procent is gemaakt, omdat het lekker is. Dit zijn producten met veel vetten en suikers. 30 procent in de winkels is voeding dat we echt nodig hebben’. Uitleg over diëten

In het boek geeft Esther een uitleg over diëten. Ook de Harris Benedict formule staat vermeld in het boek. Met deze formule is te berekenen hoeveel voeding eruit gaat aan de hand van lengte, leeftijd, gewicht, geslacht en je bewegingsactiviteit (bewegen, werken, sporten).

In een laboratorium is onderzocht en berekend hoeveel calorieën in onze producten zitten. De hoeveelheid calorieën staan vermeld op alle verpakkingen. Als je 1 kilo wilt afvallen, is het nodig om 7.000 kcal meer te verbranden dan te eten en te drinken.

Deze drie gegevens zijn nodig om exact te kunnen weten of je afvalt (of op gewicht blijft of aankomt). Afvallen is net wiskunde. Als je deze bovenstaande formules en getallen weet dan […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Bijzonder kookboek, gericht op de individuele vrouw”